OTPRIJE POZNAT POLICIJI

DETALJI BRUTALNOG NAPADA U SENJU: ‘Žena mu je divna i vrijedna, ali on je težak i čudan, pogotovo kad popije’

U klubu Konoba u Senju u napadu vatrenim oružjem smrtno je stradao 38-godišnjak, dok su još dvojica posjetitelja ranjena te se nalaze se u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci. Počinitelj je uhićen, a detalji ubojstva znat će se nakon završetka očevida.

U ranim jutarnji satima pucnjava i vriskovi koji su dopirali iz kluba Konoba probudili su mještane Senja. Prema najnovijim infromacijama ubijen je 38-godišnji Tomislav Lopac zaštitar u klubu Konoba koji je navodno oko 2 sata ujutro, zamolio napadača da napusti klub zbog neprimjerenog ponašanja.

PUCNJAVA U DISKO KLUBU U SENJU: Likvidiran vlasnik popularnog restorana, dva mladića ranjena, ubojica se predao

Kako piše 24 sata, 55-godišnji Ivan T. koji je izbačen iz kluba vratio se po osvetu nakon što se teško ranjeni dvojac, Tin Rončević (26) i Josip Mesić (27), žalio na njegovo neprimjereno ponašanje zbog njegovog neprimjerenog dobacivanja i pipkanja djevojaka koje su bile u društvu ranjenog dvojca. Sa sobom je imao dva pištolja iz kojih je ispalio nekoliko hitaca. U klubu se u tom trenutku nalazilo 30-ak ljudi.

Lopca, koji je inače otac dvoje djece, upucao je već na ulazu te je preminuo na mjestu. Potom je s više hitaca iz pištolja dvojici muškaraca zadao teške tjelesne ozljede opasne po život. Prema klubu je, začuvši pucnjavu, odmah potrčao Krešimir Škiljan, profesionalni zaštitar koji je radio u Afganistanu, koji je svladao napadača udarcem u glavu te ga zadržao do dolaska policije.

Ozlijede opasne po život

Ozlijeđeni su hitno prevezeni u KBC Rijeka, a prema posljednjim informacijama još se uvijek nalaze u životnoj opasnosti.

‘Jedan je dobio prostrjelnu ranu prsnog koša, a drugi lica, vrata i natkoljenice. Obojica su operirani i nalaze se na respiratorima. Nažalost, još su u životnoj opasnosti’, kažu iz riječke bolnice na Sušaku.

55-godišnji Ivan T. koji je počinio ovaj starašan napad navodno je od prije poznat policiji upravo zbog pokušaja ubojstva 2002. godine u Crikvenici. Ta je optužnica na kraju odbačena.

‘Žena mu je divna i vrijedna, ali on je težak i čudan, pogotovo kad popije. Često su se mlade cure žalile na njegovo nametljivo ponašanje i neprimjereno dobacivanje. Pitamo se samo zašto je čovjek koji je već bio osumnjičen za ubojstvo, bez obzira na to što mu nije dokazano, imao dozvolu za oružje’, pitaju se mještani Senja.

Napadač se još uvijek nalazi u prostorijama senjske policijske postaje gdje je u tijeku ispitivanje, a nakon obrade bit će predan istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.

 

Povratak na Net.hr