MONTIRAO 'KAŠIKARU'

DETALJI BOMBAŠKOG OBRAČUNA U TISNOM: Imućnog poduzetnika pokušao likvidirati prijatelj s kojim je imao ‘obiteljski odnos’

Prije pet dana u Tisnom je došlo do eksplozije na kliznim dvorišnim vratima imanja jednog 49-godišnjaka. Ispostavilo se da je njegov 33-godišnji poslovni partner na vrata postavio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala kada je 49-godišnjak otvorio vrata imanja.

TISNO: BOMBOM POKUŠAO UBITI POSLOVNOG PARTNERA! Čim je otvorio klizna vrata, eksplodirala je

Šibenska je policija jučer ukratko izvijestila o događaju, ne dajući previše detalja. Priopćeno je samo kako je kazneno prijavljen 33-godišnjak. Napadnuti Šibenčanin porijeklom je iz Tribunja, a više je godina živio u Rijeci. Svojedobno se bavio iznajmljivanjem aparata za kockanje, a vlasnik je i čarter-flote od desetak plovila. Trenutno u Vodicama gradi veliku halu za suhe vezove.

‘Osumnjičeni je između 31. listopada i 1. studenoga u Tisnom, zbog neriješenih međusobnih poslovnih odnosa, na imanju oštećenog postavio eksplozivnu napravu, koja je 1. studenoga oko 10 sati eksplodirala i to kada je oštećeni otvorio klizna dvorišna vrata imanja.

Prilikom eksplozije oštećeni nije ozlijeđen, već je nastala manja materijalna šteta. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave’, navedeno je u službenom priopćenju.

Na vrata montirao ručnu granatu

Ipak, neslužbeno se doznaje kako je za pokušaj ubojstva osumnjičen Antonio G. iz Pirovca, vlasnik kampa na navedenoj lokaciji. Meta mu je bio poznati šibenski poduzetnik Damir P.S.

Slobodna Dalmacija doznaje kako je Pirovčanin najvjerojatnije na vrata montirao ručnu granatu, takozvanu ‘kašikaru’. Zamislio je to tako da žrtva potegne klizna vrata i pritom izvuče osigurač.

Policija je osumnjičenog pronašla zahvaljujući očevicima koji su u blizini brali masline, a navodno je Antonio pao i na poligrafskom testiranju, zbog čega su policajci shvatili da imaju bombaša. Navodno je naposljetku sve priznao.

Osumnjičen za ubojstvo u pokušaju

‘Ovaj događaj zbio se na širem području Tisnoga, na imanju koje je na osami. Kazneno djelo ubojstva u pokušaju počinjeno je improviziranom eksplozivnom napravom. Protiv 33-godišnje osumnjičene osobe bit će podnesena kaznena prijava za kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 49-godišnjaka. Kako je riječ o eksplozivnoj napravi slabijeg intenziteta, a i mjesto događaja je na osami, protiv osumnjičenika neće biti podnesena dodatna kaznena prijava za kazneno djelo ugrožavanja drugih života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’, rekla je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Motiv ovakvog poteza još uvijek nije poznat, no priča se kako je Damir svojim novcem pomagao Antoniju da sredi dugove koje je vukao otprije. Nije poznato je li ovaj što tražio zauzvrat i zašto je Antonio odlučio pokušati ubiti prijatelja.

‘Imali smo obiteljski odnos’

Antonio je izjavio kako su on i osumnjičeni imali ‘obiteljski odnos’, no u detalje nije htio ulaziti.

‘Ne smijem ništa govoriti za sada zbog interesa istrage’, rekao je poduzetnik za Slobodnu Damaciju.

Imao je puno sreće, smatraju iskusni istražitelji. Naime, bio je udaljen tek nekoliko metara od bombe i preživio eksploziju, što se događa tek u jednom od nekoliko tisuća slučajeva.

Povratak na Net.hr