POKUŠAO I POBJEĆI

DEBELA KAZNA ZA VOZAČA S DUGIM JEZIKOM: Pijan izvrijeđao policiju pa dobio 11.200 kuna globe i zabranu upravljanja vozilima

Šezdesetpetogodišnji vozač je zaradio kaznu od 11.200 kuna i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilima nakon što je u Bosiljevu pod utjecajem alkohola bježao policiji, odbio dati dokumente te ih i vrijeđao

Zbog vožnje Bosiljevom u pijanim stanju i vrijeđanja policajaca 65-godišnji vozač je kažnjen s 11.200 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava karlovačka. Šezdesetpetogodišnjaku iz Bosiljeva jučer je na Općinskom sudu u Karlovcu izrečena novčana kazna od 11.200 kuna jer je utvrđeno da je “kolnikom nekontrolirano upravljao” osobnim automobilom karlovačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,49 g/kg.

Nakon što su ga uočili, policajci su ga uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti i isključiti iz prometa, međutim vozač se oglušio i nastavio kretati nakon čega se zaustavlja. Prilikom postupanja odbio je policiji dati svoje dokumente, vrijeđao ih je te se pokušao udaljiti u čemu su ga spriječili.

Zbog vožnje u pijanom stanju na autocesti A1 i u Slunju kazne će biti izrečene i vozačima vozila krapinske i zagrebačke registracije. Šezdesettrogodišnji vozač ih Krapine zatečen je sinoć u vožnji osobnog vozila autocestom A1, pod utjecajem alkohola od 2,75 g/kg.

Drugi 63-godišnji vozač vozio je kroz Slunj teretno vozilo zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,16 promila. Obojica alkoholiziranih vozača su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije te će biti sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, navode iz PU karlovačke.

Povratak na Net.hr