POLICIJA UPOZORAVA

ČUVAJTE DOKUMENTE: Lažni popisivači stanovništva prevarili dvoje ljudi za više od sto tisuća kuna

Muškarac i žena iz Virovitice prevareni su u odvojenim slučajevima za ukupno više od sto tisuća kuna, nakon što su nepoznatim ljudima dali preslike osobnih iskaznica zbog navodne potrebe za popis stanovništva pa virovitičko-podravska policija poziva građane da čuvaju svoje podatke od nepoznatih ljudi.

U prvom slučaju u prevarantskom djelokrugu našao se 48-godišnjak do čije su preslike osobne iskaznice došli prevaranti pod izgovorom traženja podataka za popis stanovništva.

UZELI IM VIŠE DESETAKA TISUĆA KUNA: Još jedna prijevara, ne dajte svakome svoje osobne iskaznice!

Prevaranti su potom bez znanja muškarca sklopile pretplatnički ugovor s tvrtkom iz Virovitice nakon čega je ovih dana dobio račun u iznosu većem od 88.000 kuna i slučaj prijavio policiji.

Dokumente nemojte pokazivati

Identičnu prevaru policiji je prijavila i 65-godišnjakinja, do čijih su osobnih podataka nepoznati lopovi također došli pod izgovorom traženja podataka za popis stanovništva i potom bez njezina znanja sklopili dva pretplatnička ugovora s tvrtkom iz Virovitice oštetivši je za 28.000 kuna.

Virovitičko-podravska policija savjetuje građanima da nepoznatim ljudima koji dolaze na njihove adrese i predstavljaju se primjerice kao popisivači stanovništva, provoditelji anketa ili djelatnici raznih tvrtki ili ustanova ne daju na uvid i preslikavanje svojih osobnih iskaznica ili drugih dokumenata, jer bi u suprotnom mogli postati žrtve prevara.

POLICIJA ZAHVALJUJE: Građani prepoznali osumnjičenog za prijevaru tešku 200.000 kn

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr