OPASAN TIP U REMETINCU

BUBICA U ĆELIJI SNIMILA KRVAVE PLANOVE ŽELJKA VRBATA: ‘J***t će on svoju majku. Provali se, polije se malo benzinom, nema šta tu…’

Iz izjava cimera može se zaključiti da mu je Vrbat ispričao da se tijekom bijega u BiH, od 2007. do 2012. ilegalno vraćao u Hrvatsku iako je za njim bila izdana tejralica te je organizirao pljačke banaka po Zagrebu

Policija je tijekom tajnom snimanja razgovora u remetinečkoj ćeliji od 57-godišnjeg Željka Vrbata čula i kako on planira osvetu umirovljenom ravnatelju policije Marijanu Benku, prenosi Jutarnji. Prema sadržaju snimljenih razgovora, Benko se Vrbatu zamjerio jer ga je 2007. policija osumnjičila kao trećeg pomagača u razbojništvu ispred Getroa u Sesvetama.

INSPEKTORI POSTAVILI BUBICE U ĆELIJE REMETINCA I OTKRILI INKRIMINIRAJUĆE DOKAZE PROTIV ‘ŠVICARCA’: ‘Sokol-Marić? Ja sam njima j**a’ majku’

Podsjetimo, tada su zaštitari Sokol Marića koji su čuvali pošiljku novca, u samoobrani pucali na razbojnike koji su bili naoružani te jednog od njih usmrtili (Dubravko Marinić). Drugi razbojnik, Kristijan Čabraja, primio je metak u kralježnicu te ostao teški invalid.

Pobjegao u BiH

Vrbat je navodno bio u automobilu u blizini i čekao dvojicu kolega da otmu novac. Pred policijom je pobjegao u BiH gdje se skrivao nekoliko godina. Naposljetku se predao te je u ponovljenom suđenju oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Snimljeni razgovori su otkrili kako je Vrbat Benku koji je 2007. vodio hrvatsku policiju zamjerio što ga je odmah “stavio na televiziju”, prenosi Jutarnji.

“A kad je bilo ovo za Getro, ljuti su bili, da znaš kako su bili ljuti. Kivni su bili. Benko me dao na televiziju nakon dva dana. Dao na televiziju!”, rekao je Vrbat.

Cimer u ćeliji začuđeno je odgovorio: “I Benko odmah dao na televiziju, j…o majku svoju?”.

“I njemu će se isto zapalit auto. J…t će on svoju majku. Sam čekaj”, odgovorio je Vrbat, na što ga cimer tješi: “Polako, stigneš, sve dođe na naplatu”.

“Ma da, polako ćemo. Zapalit mu stan, auto, kak su ovi zapalili Ortynskom. Provali se, polije se malo benzinom i šta nema tu…”, objašnjava u razgovoru Vrbat.

Cimer je iskomentirao paljenje kuće Ortynskom. “Oni su to dobro napravili, ali su napravili grešku kad se ovaj povrijedio. Razumiješ, to je glupo i sad će Bambur siromah dobiti robiju sto posto”, kazao je.

Nisu mu uspjeli dokazati sudjelovanje u pljački

Na suđenju za sudjelovanje u pljački dostavnog vozila ispred Getroa 2007. Vrbat je dokazao da on nije bio osoba koja je u autu čekala Čabraju i Marinića, već je tvrdio da je u vrijeme zločina bio na drugom mjestu. Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je bio na mjestu zločina.

No sada, u Remetincu, nije znao da ga se snima te je potvrdio kako je bio u vozilu i čekao Marinića i Čabraju.

“Jesi ti vozio?”, upitao ga je cimer, na što je Vrbat odgovorio potvrdno.

“Nisam bio udaljen niti 100 metara. Tada sam pobjegao u Bosnu. Bio sam najtraženiji bjegunac”, rekao je Vrbat.

Iz izjave cimera može se zaključiti da mu je Vrbat ispričao da se tijekom bijega u BiH, od 2007. do 2012. ilegalno vraćao u Hrvatsku iako je za njim bila izdana tjeralica te je organizirao pljačke banaka po Zagrebu.

“Kaže da je ili dolazio ilegalnim putovima preko Save ili bi imao ljude koji su ga propuštali na graničnim prijelazima bez provjere identiteta”, prenosi Jutarnji.

Povratak na Net.hr