ISTRAGA U TIJEKU

BRUTALAN INCIDENT NA SUDU U ZAGREBU: Odvjetnik i pravosudni policajac se sukobili u sudnici!

U tijeku je istraga ovog brutalnog incidenta kojem je kumovala sporost suda.

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u utorak su se sukobili odvjetnik (podaci poznati redakciji op.a.) i pravosudni policajac. Sve okolnosti slučaja još se uvijek raspliću. Naime, pravosudni policajac i odvjetnik nakon incidenta ponudili su različite verzije događaja.

Sutkinja ga uporno ignorirala

Kako doznajemo odvjetnik je došao k sutkinji zbog požurnice u jednom slučaju. Iako je već u dva navrata slao požurnice u istom slučaju, nije bilo nikakvih rezultata, pa je treći put osobno došao na sud.

Budući da sutkinja njegovom zahtjevu, a radilo se o uvidu u sudski spis, nije udovoljila, odlučio je ostati u njezinoj sudnici sve dok ne dobije traženo. No, sutkinja je ocijelila da ju odvjetnik svojim postupkom ugrožava, pa je pozvala sudsko osiguranje.

Općinski građanski sud u Zagrebu
Za osiguranje sudova nadležno je Ministarstvo pravosuđaFoto: Davor Puklavec/PIXSELL

Intervencija pravosudnog policajca

Pravosudni policajac pokušao je izvesti odvjetnika sa suda, no ovaj se nije dao, pa je došlo do okršaja.

Prema odvjetnikovoj verziji pravosudni policajac dvaput mu je glavom udario o stol, dok je pravosudni policajac ispričao da je do toga došlo uslijed odvjetnikovog opiranja, odnosno da je sam udario glavom jer se bacio prema stolu.

Odvjetnik na bolovanju

Iznimno neugodan incident koji još jednom otvara pitanje sigurnosti hrvatskih sudova, ali i postupaka sudaca koji očito stranke u procesima mogu doista razbijesniti.

Odvjetnik je nakon ovog incidenta završio na bolovanju, a danas nam se nije javljao kako bi nam potvrdio svoju verziju događaja.

Iz Ministarstva pravosuđa da je intervencija zatražena iz ureda predsjednice Parničnog odjela, budući da odvjetnik, koji je došao izvan uredovnog vremena za primanje stranaka, nije želio napustiti sudnicu.

Ministarstvo pravosuđa: Analiziramo incident

Inzistirao je da mu se omogući uvid u spis što se nalazi u referadi sutkinje koja je trenutno na bolovanju.

Oglušio se i na zamolbe pravosudnog policajca da se udalji, te počeo negodovati.

“Kako i dalje nije napuštao sudnicu službenik pravosudne policije primio ga je za ruku, na što je odvjetnik pružio otpor te je potom službenik pravosudne policije primijenio sredstva prisile i izveo odvjetnika  iz sudnice. Sukladno propisima koji reguliraju  primjenu sredstava prisile odvjetniku je ponuđeno pozivanje hitne pomoći, no on je to odbio. U tijeku je, od strane Službe osiguranja pravosudnih tijela, utvrđivanje svih okolnosti događaja i detaljna analiza ovog incidenta”, odgovoreno nam je iz Ministarstva pravosuđa.

Povratak na Net.hr