DRAMA NA LOŠINJU

‘TATA JE POSTAO UBOJICA JER JE BRANIO SVOJU DJECU’: Otkriveni detalji bratske svađe koja je završila ubojstvom

Iako je riječka policija kratko izvijestila da je u srijedu oko 23 sata u Malom Lošinju narušen javni red i mir te da je u pucnjavi jedna osoba ozlijeđena, prema još uvijek neslužbenim informacijama riječ je o obračunu dvojice braće zbog kojih je policija već ranije navraćala.

Tijekom međusobnog fizičkog razračunavanja unutar članova dviju obitelji i pucnjave ubijen je Đerđ C. (53), dok se za ubojstvo sumnjiči njegov brat Simon C. (68), piše 24. sata.

Sukob je eskalirao nakon što su ubijeni Đerđ i njegovi sinovi došli u srijedu kasno navečer na terasu kafića koji drži Đerđov brat, Simon.

‘Napali su moju braću. Moj brat Franjo dobio je stolicu u glavi, pa je morao na šivanje. U sukob se umiješala i rodbina. Naguravalo se, a “letjele” su šake i stolice. Tata je htio spriječiti sukob. Uplašio se i uzeo pištolj da njih zaplaši te zapucao. Ubio je brata Đerđa. Nakon pucnjave umiješao se i treći brat te umalo još netko nije poginuo. Tata je i lani prijavljivao njihove prijetnje, pa i prije dva tjedna’, ispričala je 40-godišnja Lošinjanka.

‘Tata mi je postao ubojica jer je branio svoju djecu. Danas sam trebala slaviti rođendan djeteta, a tata mi je u zatvoru jer je ubio brata’, kroz suze je dodala.

53-godišnji Đorđ je preminuo tijekom pružanja liječničke pomoći.

Povratak na Net.hr