Blažo Petrović će na slobodu za 2 milijuna kuna!?

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je jamčevinu poduzetnika koji je ponudio vrijednu nekretninu kako bi bio pušten iz pritvora.

Naime, Blažo Petrović je ponudio nekretninu u središtu Zagreba kako bi bio pušten iz pritvora u kojem je od 8. prosinca kada se predao, nakon osmomjesečnog bijega.

No, da bi Petrović, koji je pritvoren zbog opasnosti od ponovnog bijega, izašao iz Remetinca odluku istražnog suca Zdenka Posavca mora potvrditi izvanraspravno vijeće Županijskog suda, budući je državno odvjetništvo najavilo žalbu koju može podnijeti u iduća tri dana.

Tek nakon toga sud može izdati rješenje zagrebačkoj gruntovnici da blokira Petrovićev poslovni prostor u središtu Zagreba, a on može biti pušten na slobodu.

Petrovića i njegovu suradnicu direktoricu tvrtke “Morovnik” tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.

Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama.

Neslužbeno se doznaje da je Petrović osumnjičen za preprodaju duga Jugoslavenskih željeznica poduzeću Java, čime je na nezakonit način stekao 9,6 milijuna kuna.

Petrović je do sada u više navrata optužen za višemilijunske iznude, prijetnje i protupravne naplate, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen.

Povratak na Net.hr