Nekoliko puta glavom o glavu

BJEGUNAC: ‘Nisam ja njega sjekirom već je on mene pajserom. Morao sam popiti par rakija’

Nediljko U. kojeg splitska policija traži od subote popodne zbog osnovane sumnje da je ušicom tesarske sjekire 32-godišnjem vozaču labudice Nikoli Đ. iz Sinja nanio teške tjelesne ozljede glave, javio se Slobodnoj Dalmaciji. Još je u bjegstvu.

Kazao je kako će se policiji javiti u srijedu, te istaknuo kako nije on započeo svađu. Nediljko je pojasnio kako mu se toga dana žurilo, pa je zamolio vozača da pomagne labudicu jer u tom trenutku nije trajao istovar bagera. Napominje kako bi pričekao da su radovi trajali i da nije bilo ‘bahatosti vozača labudice’.

“Vozač koji ima dva metra mi je doslovce rekao: “Ma boli me k…c što se tebi žuri., ja ću kamion maknuti kad je mene volja”, prepričao je Nediljko i dodao kako je u tom trenutku već bio vidljivo ljut.

MJEŠTANI U STRAHU: Sjekirom posred čela udario vozača labudice

“Rekao sam da bi mu bilo bolje da kamion makne jer ću mu ga razbiti. On je tad ušao u vozačku kabinu iz koje je uzeo pajser, dok sam ja iz svog auta uzeo tesarsku sjekiru. Nakon još par bezobraznih riječi s obje strane, vozač je zamahnuo pajserom prema meni te me je njime malo i zakačio po glavi. Dohvatili smo se nakon toga te sam ga nekoliko puta udario glavom o glavu.”

‘Da sam ga htio ubiti ubio bih ga’

Nikakvu tesarsku sjekiru nisam koristio, niti sam ga njome udario. Iskreno, ja ne znam kako je taj Nikola završio u bolnici na operaciji kada se nakon sukoba sa mnom zadržao u razgovoru s ljudima koji su se okupili na mjestu incidenta punih dvadeset minuta”, čudi se Nediljko pitajući se kako je obična svađa i tučnjava odjednom dobila obilježje drame.

“Ma kakav pokušaj ubojstva, da sam ja njega htio ubiti, ubio bih ga, pa to je jasno svima koji su gledali naš sukob. A zašto sam bježao? Pa uzeo sam alkohola kada sam se vratio kući nakon incidenta i natopio ranu koju mi je ovaj zadao pajserom, a bio sam malo i popio par rakija da dođem k sebi”, ispričao je Nediljko za Slobodnu Dalmaciju.

Povratak na Net.hr