PRIJETILI SMRĆU

BIVŠI SPECIJALAC ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Od uglednog direktora telekom kompanije s ratnim suborcem iznuđivao stotine tisuća kuna

Dvojica bivših branitelja pritvorena su u Remetincu zbog teških optužbi.

Zbog pokušaja iznude teškog oko 200 tisuća kuna iza rešetaka su završili 47-godišnji Miro Labrović, bivši specijalac kojeg je zajedno s njegovim kompanjonom, 46-godišnjim Antunom Koštićem, također bivšim braniteljem, prijavio 43-godišnji direktor telekomunikacijske kompanije.

Čiji je u stvari dug?

Prema za sada dostupnim informacijama, direktor se na meti iznude našao zbog ranijeg poslovnog odnosa s čovjekom koji je Labroviću navodno dugovao određeni novčani iznos. No, taj dužnik u međuvremenu je umro pa dug nije podmiren.

Tada su Labrović i Koštić, kako stoji u kaznenoj prijavi, odlučili novac naplatiti od direktora.

Sastanak u zagrebačkom kafiću

Još prošli mjesec dogovorili su s njim sastanak u lokalu na zagrebačkom Oboju, gdje su mu tijekom razogovora u navodnom dugu najprije pokazali nož. Hladno oružje kod sebe je imao Koštić.

Uz tu prijetnju su mu dali i rok za vraćanje duga.

Iako se činilo da bi prijetnja mogla tu i prestati, dvojac je, kako je utvrđeno, nastavio slati poruke novom dužniku. U njima su ga u nekoliko navrata podsjetili što bi mu se moglo dogoditi ukoliko im ne isplati novac.

Prijava policiji

Uplašeni 43-godišnjak na kraju je slučaj prijavio policiji.

Kada su zaključili da imaju dovoljno dokaza protiv iznuđivača istražitelji su ih lišili slobode. Obojica su s prijavom zbog pokušaja iznude završili u Remetincu. Tamo će čekati da tužiteljstvo ispita sve svjedoke ovog slučaja.

Labrovićevo ime i ranije se povezivalo s utjerivanjem dugovanja, a prema javno dostupnim podacima sada u svom vlasništvu ima tvrtku koja je registrirana za cijeli niz različitih usluga.

Povratak na Net.hr