MULJAŽE U OMIŠU

USKOK DIGAO OPTUŽNICU: ‘HDZ-ov gradonačelnik oštetio grad za 80.000 kuna’

USKOK je nakon provedene istrage u srijedu podigao optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića kojom ga terete da je grad, zloporabom položaja i ovlasti, oštetio za 80.000 kuna.

“Optužnicom se okrivljeniku, kao gradonačelniku Grada Omiša, stavlja na teret da je, od 10. srpnja 2008. do 12. ožujka 2013., s jednim društvom zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna”, izvijestio je USKOK na svojoj internetskoj stranici.

Na temelju sklopljenih ugovora tvrtka je gradu u više navrata ispostavljala račune za nepotrebne usluge čije je plaćanje nalagao Škaričić koji je time, po USKOK-ovim tvrdnjama, Omiš oštetio za 80.377 kuna.

Škaričića je na dužnosti omiškog gradonačelnika zamijenio Mostov Ivan Kovačić, aktualni potpredsjednik Vlade i ministar uprave, koji je nadležnim institucijama prijavio više Škaričićevih nepravilnosti. Više je puta u javnosti isticao da je Omiš u vrijeme njegova prethodnika oštećen za milijunske iznose.

Povratak na Net.hr