PROGOVORILA BIVŠA SUPRUGA

MISTERIJ SMRTI BIVŠEG GRADONAČELNIKA NINA: ‘Živio je s pjevačicom narodne glazbe. Znala sam za dugove’

Bivši gradonačelnik Nina Jakov Šalov koji si je u ponedjeljak oduzeo život u Zagrebu bio je opterećen višemilijunskim dugovima. Da Šalov pati pod tolikim teretom nisu znali ni njegovi prijatelji, ni bivša supruga ni sadašnja partnerica, piše Jutarnji list.

Među prijateljima bivšeg ninskog gradonačelnika Jakova Šalova, koji je u ponedjeljak ujutro na sebe podigao ruku u dvorištu rent-a-cara na Gornjem Bukovcu, poznato je da je imao financijskih problema, no sve ih je uvjeravao kako će “kad-tad na pozitivnu nulu”.

Ipak, nitko od njih nije znao da Šalov duguje milijune pa ni Benjamin Č. čiji je Hummer Šalov zapalio prije nego što si je oduzeo život. Kada se našao u njegovu dvorištu, tvrdi poduzetnik, nisu imali dogovoren sastanak.

MISTERIOZNO SAMOUBOJSTVO NA BUKOVCU: ‘Polio je Hummer benzinom, a zatim odšetao par metara dalje i ispalio hitac’

Bivša supruga zna za dugove, sadašnja partnerica ne zna

“Imao je financijske probleme, dugove, ali ne znam detalje njegovih poslova jer smo se razveli. Pokušavamo sad doznati što se zapravo dogodilo, šokirana sam”, rekla je njegova bivša supruga Ivanka Šalov dodajući kako su se tek znali čuti telefonski radi njihova sina. Par se službeno razveo u proljeće ove godine, a njezin suprug, tvrdi Ivanka, već neko vrijeme živi u Zagrebu s novom partnericom. Riječ je o pjevačici narodne glazbe s kojom također ima dijete.

Prema pisanju Jutarnjeg, upravo je pjevačica prijavila nestanak supruga. Tvrdi kako ga je posljednji put vidjela u petak. “Nisam ništa primijetila kad sam ga vidjela, nisam ni slutila da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ne vjerujem da je digao ruku na sebe jer imao je malo dijete koje je jako volio”, kazala je ona dodajući kako je tek jučer iz novina saznala čime se sve njezin suprug bavio. O dugovima nije znala ništa, jednako kao ni o tome da je imao pištolj s kojim se ubio.

Izgubio novac na građevini?

Izvor blizak Šalovu tvrdi kako je velik novac izgubio na poslovima s građevinom. Navodno je jamčio i za neke kredite podignute kod Centar banke. Šalov je do 2008. godine bio član Uprave Nin Elektrocommerca, tvrtke za trgovinu, usluge i proizvodnju elektroopreme, koja je zapala u probleme nakon što je on izašao iz nje i prodao svoj udio.

Vezan je i uz druge tvrtke pa je tako u Arancinu, tvrtki za ugostiteljstvo, pokušao nastaviti poslovanje. Tvrtka ima 19 zaposlenih i lani je prijavila prihod od 3,8 milijuna kuna. Šalov je bio povezan i s tvrtkom Ušljevača d.o.o. koja je isto tako u stečaju od ove godine zbog dugova, a u njoj je Šalov do ove godine bio član Uprave. Ove je godine ušao i u tvrtku Šesni Škoj koja je isto tako u stečaju, a kao direktor se od ove godine vodi u tvrtki Generalturist razvoj d.o.o. koja pripojena društvu Šesni Škoj izbrisane iz sudskog registra, iako je 2015. prijavila prihode od 36,1 milijun kuna, a rashode od 41,6 milijuna kuna.

Povratak na Net.hr