U ŠUMAMA BANOVINE

BERAČI KESTENA OZBILJNO SU NAMUČILI HGSS IZ NOVSKE: U četiri dana imali su tri potrage, jednu su osobu pronašli prekasno

Tri potrage za nestalim beračima kestena u četiri dana imali su pripadnici HGSS-a iz Novske, a pripremaju se za još jednu potragu

U protekla četiri dana pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Novske krenuli su u tri potrage za nestalim osobama, a pripremaju se i za četvrtu. U jednoj od potraga angažiran je i policijski helikopter, a jedna je završila pronalaskom trupla.

Prošle je subote oko 15:30 zaprimljena dojava o nestaloj ženi koja se u blizini hrvatske Kostajnice uputila u berbu kestena. No, nju su mještani uspjeli pronaći prije HGSS-ove ekipe. No, svega sat i pol vremena kasnije, stigla je dojava o još jednoj nestalog beračici kestena, ovog puta kod mjesta Malička, nedaleko od Topuskog. Angažirani su HGSS-ovci iz Novske te policijski helikopter i dron opremljeni termovizijom. Ipak, nestala žena je sama pronašla izlaz iz šume u mjestu Perna, nekoliko kilometara od mjesta potrage, javlja Večernji.

Zatim je u ponedjeljak navečer primljena dojava o nestanku berača kestena na području Dvora. Pretraga je trajala do dva sata ujutro, a u gotovo nemogućim uvjetima niti dron s termovizijom nije ništa otkrio. Naposlijetku je tek idućeg dana oko 15 sati pronađeno tijelo nestalog muškarca, a o tome na kakvom se terenu nalazio govori i činjenica da su ga do ceste prenosili dva sata. U potragu su bili uključeni i vatrogasci, ali i potražni psi.

 

Povratak na Net.hr