ZAVRŠILI U ISTRAŽNOM ZATVORU

AZILANTI POHARALI NOĆNI KLUB U ZAGREBU: Alžirca i Marokanca privela policija nakon što su opljačkali gošću

Dvojica azilanata, 36-godišnji Alžirac i 27-godišnji Marokanac, uhićeni su zbog krađe u poznatom zagrebačkom noćnom klubu History.

Marokanac, Mohamed B. ukrao je u nedjelju torbicu 18-godišnjoj gošći, dok su 36-godišnjeg Hocina M. redari zatekli kako provaljuje u garderobni ormarić.

Privedeni na ispitivanje

Obojica su vrlo brzo završila na policijskom ispitivanju. Ocijenjeno je kako ima dovoljno dokaza da ih se pred tužiteljstvu, koje je pak protiv njih zatrašilo određivanje istražnog zatvora.

“Vjerujemo da će pobjeći ukoliko budu na slobodi”, argumenitralo je tužiteljstvo svoj zahtjev upućen sucu istrage. Međutim, tek je Marokanac, koji je doista i pobjegao s torbicom mlade djevojke zadržan iz rešetaka. Starijem azilantu izrečena je mjera obveznog javljanja policiji, te zabrana probližavanja noćnom klubu u kojem je provalio u garderobni ormarić.

Iskoristili gužvu

Klub History nalazi se u strogom središtu Zagreba, te su njegove, uglavnom tematske zabave, uvijek dobro posjećene. Gužvu u klubu ova dvojica muškaraca iskoristila su ne bi li se domogli vrijednih stvari i novca, no dobra redarska služba i

Prošli mjesec uhićen je azilant koji je u novozagrebačkom naselju Sopot porazbijao 20-ak automobila i iz njih ukrao sve vrijedne predmete. Policijska patrola uspjela ga je uhititi, no tijekom kriminalističkog istraživanja nije se odmah uspjelo utvrditi točan identitet ovog počinitelja. U svakom slučaju radilo se o čovjeku koji je u Hrvatskoj ostao nakon velikog izbjegličkog vala prošle godine.

BURNA NOĆ U NOVOM ZAGREBU: Azilant porazbijao dvadesetak automobila i pokrao sve vrijedno iz njih

Povratak na Net.hr