banner

SPAŠAVALI VOZAČA

AUTOMOBILOM SLETIO U PROVALIJU DUBOKU 200 METARA, ZAVRŠIO U PERUĆKOM JEZERU: ‘Vozilo je bilo neprepoznatljivo, vidio sam da ga pola fali’

Automobil su primijetili prolaznici koji u prvi mah nisu bili sigurni je li riječ o olupini

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja u srijedu ujutro spasili su unesrećenog vozača iz automobila koje je sletjelo u jezero Peruća, piše Dalmacija Danas.

Dojava im je oko 10 sati stigla od sinjske policije, a na teren su izašli spasitelji HGSS Stanica Split – Ispostava Sinj.

Dalmacija Danas

Nesreća se dogodila kod naselja Dabar u općini Hrvace kada je osobno vozilo sletjelo s ceste u provaliju od 200-ak metara. Nakon što se nekoliko puta prevrnulo, završilo je u jezeru. Vozač je zadobio višestruke ozljede ali, kako se čini, izvan je životne opasnosti.

Automobil je bio neprepoznatljiv

“Vozač je bio u vozilu, u tom prevrtanju nekako je završio na zadnjem sjedalu i nije mogao sam izaći. Da je auto potonuo metar dublje u jezero, nisam siguran da bi preživio. Rekao sam mu odmah: ‘Kad se oporavite možete odmah ići uplatiti sto misa Gospi Sinjskoj’. Automobil je bio neprepoznatljiv, nisam ni obratio pažnju koje je vozilo u pitanju, ali vidio sam da ga pola fali”, za 24sata je ispričao Dalibor Cvitković iz HGSS-a koji je s još jednim kolegom izašao na teren.

Automobil su primijetili prolaznici koji u prvom trenutku nisu bili sigurni je li riječ o olupini ili nesreći, odmah su pozvali policiju što je vjerojatno muškarcu spasilo život. Naime, voda je već prodirala u automobil, a muškarac je bio pothlađen.

Dalmacija Danas

Povratak na Net.hr