U TIJEKU JE ISTRAGA

AFERA U KARLOVAČKOJ POLICIJI: Načelnik i dvojica službenika udaljeni s dužnosti nakon što je žena prijavila premlaćivanje

Navodno ih se tereti da su zloupotrijebili položaj i ovlasti tako što su pokušali zataškati prijavu koju je podnijela žena protiv njihova kolege kriminalističkog inspektora kojeg tereti za premlaćivanje i učestalo maltretiranje

U policijskoj postaji Karlovac udaljeni su s dužnosti načelnik i dvojica službenika, nakon prijave jedne žene da je premlaćena i učestalo maltretirana. Slučaj istražuju zagrebačka policija, unutarnja kontrola i USKOK, javlja Večernji list, koji neslužbeno doznaje o kojim osobama se radi.

Navodno je uhićen načelniku PP Karlovac Darko Željković, inače nagrađivanom policajcu koji je načelnik karlovačke PP već tri godine, njegov pomoćnik za kriminalističku djelatnost Robert Bregar i još jedan kriminalistički službenik.

Načelnika Željkovića i njegova pomoćnika Bregara navodno se tereti da su zloupotrijebili položaj i ovlasti tako što su pokušali zataškati prijavu koju je podnijela žena protiv njihova kolege kriminalističkog inspektora kojeg tereti za premlaćivanje i učestalo maltretiranje. Istraga je pokrenuta tek kada je žena sve prijavila Ravnateljstvu policije, ali u tajnosti što se tiče PU karlovačke, neslužbeno doznaje Večernji list.

Imenovan novi ravnatelj

Unutarnja kontrola i USKOK u srijedu poslijepodne stigli su na adresu PP Karlovac s rješenjem o imenovanju Branka Milasa, inače zamjenika zapovjednika interventne policije, kao novog, privremenog v. d. ravnatelja PP Karlovac, što je navodno bilo iznenađenje Željkoviću i njegovu šefu, načelniku PU karlovačke Darku Bratiću. Da će postati v. d. načelnik, i sam je B. Milas navodno doznao neposredno prije akcije toga dana. U srijedu je trojac i odvezen na ispitivanje. Kriminalistička istraga je u tijeku.

Upućeni kažu da je rad suspendiranih policajaca, koji su i privatno u dobrim odnosima, pod povećalom kolega iz Zagreba već neko vrijeme te da bi ova kriminalistička istraga mogla dovesti do još nekih smjena, piše Večernji list.

Povratak na Net.hr