SAM POTPISIVAO NALOGE

OSIGURAVAJUĆU KUĆU POTRESA AFERA DNEVNICE: Direktor na račun tvrtke putovao svijetom, kupio si motor, ali i dalje ne želi odstupiti

Već više od dvije i pol godine zagrebačka podružnica austrijskog Koban Südvers Group osiguranja ne uspijeva sa svojim bivšim direktorom riješiti spor koji je nastao nakon što se posumnjalo da je na račun firme privatno putovao svijetom, kupio si motor, posuđivao sebi i prijatelju novac iz službene blagajne, a, iako je dobio otkaz, odbio je vratiti poslovne udjele u firmi. Još uvijek figurira kao direktor.

Slučaj bi se ubrzo trebao naći na Trgovačkom sudu u Zagrebu kojem je Koban Südvers Group Zagreb podnio tužbu protiv bivšeg direktora. On je još i u sudskom registru naveden kao zastupnik firme.

Evo kako se direktor provodio na račun fime

Riječ je o Damiru Č., 56-godišnjaku kojeg osiguravajuća tvrtka tereti za sklapanje ugovora o zajmu s Allianz osiguranjem u svibnju 2013. i ožujku 2014. godine. Prvi puta posudio je sto tisuća kuna, a u drugom navratu 200 tisuća kuna. U to vrijeme posudio je iz tvrtke sebi 13 tisuća kuna, a svom kolegi 80 tisuća, za što, kao ni za prva dva zajma nije imao odobrenje skupštine.

U prosincu 2013. Damir Č. kupio si je na račun firme motor. U ugovoru, što ga je potpisao također bez znanja i odobrenja skupštine, bila je navedena cijena od 70 tisuća kuna. Prije nego što se počeo vozati motorom Damir Č. je i otišao na dva putovanja – u Portugal i Maleziju.

Lažni kongres, fiktivne dnevnice…

Kao svrhu odlaska u Lisabon naveo je godišnju skupštinu WBN-a, svjetske brokerske mreže, iako u to vrijeme u tom gradu takvog međunarodnog događanja nije bilo. Zapravo se, stoji u tužbi Koban Südvers osiguranja, radilo o privatnom putovanju. Damir Č., izvukao je iz službene plagajne 7.533 kune dnevnica i troškova. U proljeće 2014. godine također zbog navodnog kongresa WBN-a otputovao je u Maleziju. To putovanje trajalo je 14 dana a svojim potpisom direktor si je pokrio 7.113 kuna troškova i dnevnica. Ni u Maleziji nije bilo nikakvog kongresa.

Kada su u Koban Südvers Group-u posumnjali da ih direktor potkrada otkazali su mu 12. veljače 2015. godine ugovor o radu. No, Damir Č. nije želio vratiti računalnu opremu, ni mobitel, ali ni poslovne udjele. Ostali članovi uprave pokušali su problem riješiti na skupštini 10. prosinca 2015., no direktor se nije pojavio. Zato se tužbom od suda traži da ga isključi iz osiguravajuće firme.

Povratak na Net.hr