Napastvovao i ranije

LUĐAK NAPAO MALOLJETNICU U ZAPREŠIĆU: Pokušao ju je oteti, građani su mirno gledali

Manijak je u ranojutarnjim satinama napao maloljetnicu kod zaprešičkog Doma zdravlja, a mještani tvrde kako mu ona nije prva žrtva.

Prošlog četvrtka u ranim jutarnjim satima kod Doma zdravlja u Zaprešiću napadnuta je 17-godišnjakinja. Muškarac joj je prišao s leđa, pokušavao skinuti šal te ljubiti oko vrata i na kraju joj stavio maramu na usta kako ne bi zvala u pomoć, stoji u objavi Facebook stranice Novosti iz Zaprešića.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ) potvrdili su za Index kako imaju prijavljeno kazneno djelo iz domene seksualnih delikata.

“Kazneno djelo počinjeno je u četvrtak 20. listopada u jutarnjim satima na području Zaprešića. Oštećena je maloljetnica pa ne smijemo davati više informacija. Trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje”, kazali su u PUZ-u.

“Pokušao omamiti djevojku”

Novosti saznaju kako je djevojku pratio muškarac dok se kretala ulicom Trzna. Ovu maloljetnicu, koliko doznajemo iz policije, muškarac planirao omamit te ju staviti u auto kojeg  je parkirao negdje u blizini trznice. Ovo je muškarcu prvi put da je pokušao oteti maloljetnicu. Novosti pišu kako je kod Doma Zdravlja na stanicama stajalo 10-ak osoba te samo obratile pozornost i nisu htjeli reagirati. Maloljetnica se unatoč šoku, uspjela nekako obraniti nakon čega je otmičar pobjegao u istom pravcu odakle ju je i pratio.

Otmičar ju je nakon što ju ne napao iza leđa, pokušavao skinuti šal te ljubiti oko vrata te joj je stavljao maramu na usta kako ne bih zvala u pomoć. Međutim, maloljetnica uspjela je nekako zvati u pomoć, no nažalost nitko nije htio prići u pomoć. U teškom stanju maloljetnica je otišla policiji sa bakom te su uz pomoć radnice socijalne skrbi napravili i izvješće o napadu. Policija je već bila upoznata s napadima tog muškarca, no  ovu maloljetnicu je planirao i oteti.

Objavili i opis

Novosti pretpostavljaju da muškarac živi negdje u centru Zaprešića. Objavili su i opis muškarca

– trenirka gornji dio sive boje sa tamno crnim prugicama vodoravno, širine 5 cm
– kapuljača na glavi
– široke hlače/trenirke tamnijih boja (većinom crna i plava)
– visina od 175 do 180 cm
– težina od 50 do 70 kg
– starost od 30 do 35 godina
– tamno smeđa kosa
– smeđe oči
– kratka brada po licu, a oko usana sivkasta boja
– osjeti se miris cigareta.

“Od maloljetnice a i od ostalih žrtvi saznajemo kako pri bjegu brzo trči, ruke ima u džepovima te se zna prije i nakon napada okretati. Saznajemo i kako je u petak u Kodrmanovoj muškarac ponovno napao žensku osobu, te kako je već napadao u parkiću pokraj socijalne skrbi, te na tržnici kod Hrvatske Lutrije i kod pučkog učilišta u Zaprešiću. Također, saznajemo da su osnovne škole Antun Augustinčić i Ljudevit Gaj dobili dojavu roditeljima od policije na oprez vezano za muškarca koji napada djevojke i žene grada Zaprešića. Usprkos incidentu koji se u četvrtak dogodio kod Doma Zdravlja i prodavaonice Vip oko 7:20 odnosno pokušaj otmice djevojke od 17 godina, stanovnice grada Zapresica, policija je sada se još više postrozila u gradu Zaprešiću ponajviše u centru.” stoji u objavi Novosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr