UBOJSTVO U NEBODERU

ISKAZ 28-GODIŠNJAKA IZ ŠIBENIKA: ‘Pretukao sam i ubio majku iz osvete, godinama me zlostavljala’

Šibenčanin Berto (28) ubio je svoju majku Rosu u četvrtak ujutro u njihovu zajedničkom stanu na prvom katu nebodera u gradskoj četvrti Baldekin. Ubojstvu je prethodio prvo verbalan, a zatim i fizički sukob majke i sina.

‘Pretukao sam majku i ubio je iz osvete jer me je godinama zlostavljala’, rekao je 28-godišnji mladić na ispitivanju kod zamjenika županijske državne odvjetnice, doznaje Jutarnji od izvora bliskog istrazi.

‘U cilju da je usmrti, sin je majku najprije udarao nogama i rukama po tijelu, a zatim joj udarcima u glavu nanio više teških tjelesnih ozljeda koje su dovele do smrtnog ishoda 60-godišnje žene’, navode u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela. Prijeti mu minimalna kazna zatvora u trajanju od deset godina.

Njegovu majku, 60-godišnju Rosu, u stanu je u nesvijesti zatekao njezin brat te pozvao Hitnu pomoć. U trenutku dolaska liječničkog tima žena je još bila živa, no u teškom stanju. Pokušali su reanimaciju, no ipak nisu uspjeli oživjeti 60-godišnjakinju koja je preminula u 10.15 sati. Ubrzo je stigla i policija te u stanu zatekla Berta koji je smjesta priveden zbog sumnji da je usmrtio majku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr