DUBROVAČKI DNEVNIK

21-GODIŠNJAK IZ ŽUPE DUBROVAČKE DAVAO MALOLJETNICI ‘TRAVU’: Djevojci omogućavao pušenje marihuane pa prijetio njoj i njezinom ocu

Kod mladića je pronađeno sedam spremnika za automatsku pušku, rastavljena puška s dva drvena kundaka, a nađeni su i drobilica kao i dvije digitalne vage

Tijekom proteklih tjedan dana na području Dubrovačko-neretvanske županije čak su 23 osobe zatečene u posjedu manje količine hašiša, marihuane te tableta koje se nalaze na popisu droga. No, jedan od tih slučajeva “bode u oči”, a radi se o 21-godišnjaku koji je u petak 24. srpnja tijekom pretrage kuće koju koristi u Župi dubrovačkoj i njegova osobnog automobila, pronađena skoro 30 g marihuane.

Međutim, to nije sve jer je kod mladića još pronađeno sedam spremnika za automatsku pušku, rastavljena puška s dva drvena kundaka, a nađeni su i drobilica kao i dvije digitalne vage, javlja Dubrovački dnevnik. Sve spomenuto je mladiću i oduzeto.

K tome, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak od travnja do lipnja ove godine u najmanje pet navrata maloljetnici davao na uživanje drogu marihuanu te je prijetio njoj i njezinu ocu. Kako piše Dubrovački dnevnik, osumnjičeni mladić je uz kaznenu prijavu pritvoren zbog sumnje da je počinio kaznena djela “Omogućavanje trošenja droge”, “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, “Prijetnja” i “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Povratak na Net.hr