UBOJSTVO U PLOČAMA

10 GODINA ZATVORA ŽENI KOJA JE ZABILA SUPRUGU NOŽ U SRCE: ‘Bolje bi bilo da ste mi izrekli smrtnu presudu!’

Županijski sud u Dubrovniku osudio je Karmen Matana Đorđević (23) iz Ploča na deset godina zatvora zbog ubojstva supruga.

Prema izrečenoj nepravomoćnoj presudi, kojom je potvrđena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, Karmen Matana Đorđević osuđena je na 10 godina zatvora zbog ubojstva supruga, piše Slobodna Dalmacija.

Ubila supruga

Matana Đorđević je 7. svibnja ove godine oko 1 sat iza ponoći u obiteljskom stanu na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Petra Svačića broj 12 tijekom prepirke i naguravanja sa suprugom Sašom Đorđevićem (35) kuhinjskim nožem oštrice duge 19,5 cm ubila supruga.

MJESEC DANA PRITVORA ŽENI KOJA JE SUPRUGU ZARILA NOŽ U SRCE: ‘Branila se šutnjom, izgledala je potpuno izgubljeno i zbunjeno’

Vidno šokirana izrečenom presudom, 23-godišnja majka jednogodišnjeg djeteta, u jednom je trenutku prekinula predsjednika sudskog Vijeća dok je usmeno obrazlagao presudu, te poluglasno rekla: ‘Bolje bi bilo da ste mi izrekli smrtnu presudu’.

Strogi sud

U objašnjenju presude stoji kako je uzet u obzir iskaz okrivljene koja je navela kako je ubojstvu supruga prethodilo višemjesečno maltretiranje, da ju je suprug u naguravanju pritisnuo uz kuhinjski element i kroz zube prijetio, ali unatoč tome nisu utvrđeni elementi koji upućuju na počinjene kaznenog djela u afektu ili prekoračenju nužne obrane.

‘To nije bila borba diva i mrava’, stoji u obrazloženju presude te se dodaje da se okrivljena mogla obraniti i na drugi način, a ne nužno nožem.

UBOJSTVO U PLOČAMA: Djevojka (23) izbola muža zbog postporođajnog stresa?

Sudski troškovi

Vijeće je okrivljenoj Karmen kao olakotnu okolnost uzelo njezinu dosadašnju neosuđivanost i mladost, povjerovali su joj i da je na njezino duševno stanje utjecala svekrva koja je tražila DNK analizu očinstva djeteta, ali je naglašeno kako je odmjerena kazna primjerena počinjenom kaznenom djelu kojim je prekinut jedan mladi život, piše Slobodna Dalmacija.

Prema istoj presudi dužna je na ime sudskih troškova isplatiti ukupno 27.862 kune od čega 5697 kuna za obdukciju i pogreb, 1100 kuna za troškove svjedoka i 19.0554 kune za troškove vještačenja kao i 2000 kuna paušalnih sudskih troškova.

Povratak na Net.hr