Čovjek koji je imao devet života

Bio je i Božo i Đuro, i Jole i Hans, Kaja i Lujo, Mate i Mile, Pero i Toni … bio je i Mišković, Rupić, Škrinjar, Šoštarić, Vincek, Zvonarić … bio je i Pumpa, i Gazda, i Dida … bio je grbavac, prosjak, šljaker, konobar, poštar, TV-snimatelj … lovac, plaćenik, pokeraš i otmičar … podnarednik, major, general … kopač grobova, pogrebnik, govornik na grobu … bio je – čovjek i glumac nazbilj!

Svoju je posljednju životnu predstavu prije nekoliko dana odigrao 51-godišnji glumac Predrag Vušović i time još jednom potvrdio točnost aforizma poljskog humorista Stanisława Jerzyja Leca: “Živjeti je vrlo nezdravo. Tko živi, taj umire.”

Pređo, koji je volio kazati kako ima devet života, od rođenja 29. 8. 1960. životu se davao do kraja. “Predrag je živio onako kako je volio živjeti. Njegov talent bio je proporcionalan njegovoj autodestrukciji, no nitko ga nikakvim savjetima ni molbama nije mogao maknuti s njegova puta”, kazao je glumac Maro, Pređin dugogodišnji prijatelj i kolega s glumačke Akademije.

A, meni je žao što mu nisam stigao kazati:

Da je broj 29, u datumu rođenja, iznimno nesretan broj koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke. I da je rođendan uvijek trebao slaviti 1. 9., bez obzira koji je to bio dan u tjednu!

Simbol 2 u datumu rođenja (2+9=11, a 1+1=2) odgovarao je osobi poput njega, koji je bio:
– prilagodljiv i snalažljiv, taktičan i pomirljiv, umjetnički nadaren, nježan i romantičan,
– rušitelj navika i graditelj novih programa, u svemu iznenađujući i nepredvidljiv,

– miroljubivi humanist uvijek usmjeren k iznalaženju pravde kojeg privlače socijalni problemi i sudbine drugih. (“A kako ću ga zvati nego Puto kad sam ga našao kako luta po putu!”, govorio je Pređo s mnogo topline o svom ljubimcu, psu mješancu kojeg je udomio.)

U imenu Predrag je sretan broj 25 (8+2+5+4+2+1+3), koji donosi sreću poslije 25. godine života, nakon mnogo problema i teškog rada, kada je i snimio svoje prve filmske i TV-uloge.

Simbol 7 u broju 25 ukazuje da je Pređo bio originalna i nezavisna ličnost snažne intuicije, blistave pronicljivosti te izražene individualnosti u kojoj je ključao vulkan. Simbol 7 je simbol tajnovitosti, maštovitosti, kreativnosti i umjetničke nadarenosti za film, fotografiju, muziku i modu.

Broj 32 u prezimenu Vušović (6+6+3+7+6+1+3) je sretan broj koji ukazuje na izuzetnu aktivnost, djelatnost i mobilnost, te obećava uspjeh i materijalnu korist. Donosi osobitu umješnost u kontaktiranju s ljudima, kao i sposobnost vještog preskakanja stepenica društvene hijerarhije. (U 27 godina Pređo je nastupio u 49 filmova i TV-serija, a kazališne predstave da i ne spominjemo!)

Simbol 5 u broju 32 simbol je vrhunske komunikacije, koji je Pređi pomagao da bude temperamentan, energičan, ustrajan, sklon avanturama i rizicima, omiljen u društvu, zabavan i duhovit, izuzetan retoričar.

U zbroju imena i prezimena nalazio se iznimno nesretan broj 57 (25+32), pa osobe s tim brojem često trpe zbog toga što ih drugi znaju iskorištavati. Taj broj ukazuje na osobu koja, pored svojih, nosi i rješava i tuđe probleme, to je tzv. broj žrtve.

U broju 57 nalazi se simbol 3, koji ne spada među njegove najsretnije brojeve, što je činilo tri nepovoljne kombinacije simbola:
– kombinacija simbola 3 i simbola 2 izazivala je njegovo stalno nezadovoljstvo sobom i postignutim u životu, te ga je poticala da stalno želi sve više i više …
– kombinacija simbola 3 i simbola 5 izaziva unutrašnje tenzije, pretjeranu znatiželju te rastrzanost između vjere i skepse, što rezultira nejasnim mislima i nesigurnošću u svoje odluke,
– kombinacija simbola 7 sa simbolom 3 potiče mističnu religioznost, nerealan idealističan pogled na svijet, pretjeranu osjetljivost i rastresenost, te snažan poriv za samožrtvovanjem.

A u svim ovim simbolima nalazila se i jedna numerološka kombinacija koja izaziva sklonost ovisnosti (od cigarete i kave do alkohola)!

Problem je u činjenici što su broj 29 (odnosno 11, 29, 38, 47, 56, 65 itd.) i broj 57 (odnosno 12, 39, 48, 57, 66, 75 itd.) najnesretniji brojevi u kaldejskoj numerologiji, pa je njihov utjecaj (nažalost, negativni) bio daleko veći od formalnih 50 posto!

Je li jasno, prijatelju?, Kad mrtvi zapjevaju, Nitko se neće smijati. Mi smo Svjedoci da iza tebe ostaju Periferija city i Luda kuća, Lopovi prve klase i Bitange i princeze.

A, Duga mračna noć U zemlji čudesa u koju si prerano otišao Nije kraj nego Novo doba. Odmori se, zaslužio si.

Povratak na Net.hr