Courier – Microsoftov odgovor na iPad?

U rujnu prošle godine Microsoft je najavio Courier, tablet s dva ekrana. Od tad nismo čuli ništa o njemu, no sad, kad je Apple najavio datum izlaska za iPad, Microsoft je živnuo i nastavio raditi na ovom konceptu.

Iako se Microsoft nije službeno izjasnio, Engadget je iz pouzdanih izvora doznao da je uređaj zamišljen kao digitalni dnevnik, i bit će ultraprijenosan. Debeo je oko dva i pol centimetra, teži oko pola kilograma a zatvoren nije veći od bilježnice.

Dimenzije su mu manje od očekivanog, no to samo naglašava njegovu mobilnost. Operativni sustav koji će se vrtiti na Courieru je Windows CE 6, na kojeg smo se već navikli na Zuneu.

Sučelje je bazirano na olovci i namijenjeno je za crtanje i ručno pisanje, a ima ugrađeno prepoznavanje rukopisa. Svemu što ikad unesete u Courier moći ćete pristupiti putem posebne web stranice nalik blogu.

Uređaj će imati ugrađenu kameru, a služit će kao e-čitač knjiga. Vrijeme izlaska je kraj godine, a ne zna se ništa o njegovoj cijeni. Bez sumnje, Courier će biti dostojna konkurencija iPadu.

Prethodni članci:
arti-201002150317006
arti-201002120528006

Povratak na Net.hr