Chat

Chat servis na Internetu ima brojne poklonike jer omogućava ‘razgovor’ s ljudima u real time. Svi utipkavaju ono što bi htjeli reći u posebna polja i stišću Enter kako bi se njihove ‘riječi’ pojavile u glavnom prozoru Chat servisa ? svojevrsnoj virtualnoj sobi. Postoje neke norme ponašanja koje ćete naučiti ako vas privuče ovaj način komuniciranja s ljudima.
Iako je još u beta fazi razvoja ? što znači da još ima bugova i da sve ne funkcionira kako bi trebalo – Iskonova Brbljaonica vrlo je jednostavna, a razvili su je upravo programeri Iskona.

1. Iskonov chat se nalazi na adresi chat.inet.hr. Kada dođete na stranicu prvo morate odabrati svoje ‘ime’. To može biti vaše pravo ime, nadimak ili nešto treće. Vaš ukus, vaša volja.

2. Potom kliknete na Brbljanje i evo vas. Vaše ‘ime’ će se pojaviti u listi prijavljenih za chat i u polje predviđenom za unos teksta uplovite svojom željom za komunikacijom.

3. Ispod polja za tekst nalazi se nekoliko standardnih opcija kao što su: lebdeći prozor ? ako želite pretraživati Internet i istovremeno brbljati, lebdeći prozor će se izdvojiti iz pretraživača; kraj ? završavanje brbljanja; Privatno ? za odabir samo jednog od sugovornika i sl. Istražujte i brbljajte!

Povratak na Net.hr