JAKO, JAKO LOŠE VRIJEME

ČEKA NAS GROZAN VIKEND: Ako ne morate, ne izlazite. U suprotnom, pripremite kvalitetan kišobran

Sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda otkriva kako će ovaj vikend Hrvatsku pogodili velike količine oborina, odnosno kiše.

Najviše padalina očekuje se u subotu, a bit će je i u nedjelju. DHMZ je objavio i izdvojenu informaciju o očekivanom pogoršanju vremena.

‘Pogoršanje vremena s kišom koje prognoziramo za vikend bit će praćeno mjestimice velikim količinama kiše, slika prikazuje rezultat integracije prognostičkog modela ECMWF i 24 satnu količinu oborine za 20. studeni’, navodi DHMZ.


Sutra će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Očekuje se i kiša – u noći i prijepodne ponajprije u središnjim predjelima unutrašnjosti, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu.

Puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, dok će na Jadranu puhtai jugo koje će prema kraju dana jačati. U Dalmaciji će duž obale ponegdje biti i istočnog vjetra, ujutro i bure.

Jutarnja najniža temperatura zraka bit će između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 14, na Jadranu i do 17 °C.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr