Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
Kalorije: 243
Masnoća: 17 g
Ugljikohidrati: 25 g
Proteini: 2 g
Kolesterol: 13 mg
Natrij: 13 mg
Sastojci:
1/4 šalice vrhnja
1/4 šalice maslaca
170 g mliječne čokolade
170 g gorke čokolade
1/4 šalice burbon viskija
kakao u prahu
340 g gorke čokolade za preljev
1/3 šalice mljevenih oraha za ukrašavanje
Upute za kuhanje:
1. Za spravljanje nadjeva - uzmite tešku tavu, stavite na srednju vatru, umiješajte vrhnje i maslac. Miješajte dok vrhnje ne počne lagano ključati. Uklonite s vatre. Dodajte mliječnu i gorku čokoladu, miješajte dok se ne otope. Ulijte viski i sve zajedno prelijte u zdjelu. Prekrijte i ostavite u hladnjaku nekih 40 minuta.
2. Pladanj ili kalup za pečenje prekrijte aluminij folijom. Zagrabite kremu za nadjev i istresite male hrpice po foliji. Pokrijte i držite pola sata u zamrzivaču, pazite da se ne smrznu u potpunosti.
3. Kakao istresite u plitki tanjur. Svaku hrpicu nadjeva oblikujte u lopticu i uvaljajte u kakao. Vratite u hladnjak.
4. Za preljev, otopite gorku čokoladu, najbolje nad parom.
5. Izvadite loptice i nježno ubacite u istopljenu čokoladu, pustite da malo odstoje. Izvadite i naslažite na čistu foliju. Pospite orasima.
6. Ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.