KAŽU DA JE SAMA KRIVA

BRUTALNO UBOJSTVO KOJE JE RUSKI TAJKUN UMALO USPIO ZATAŠKATI: Bogati klinac pretukao bivšu curu, pa ju 25 puta izbo nožem

Slučaj koji je već bio na najboljem putu da bude zataškan, dobio je svoj epilog zbog pritiska javnosti i medija. Mladi ubojica ide u zatvor, a njegovi roditelji su priča za sebe.

Karina Zalesova imala je 16 godina kad je njezin život brutalno prekinut od ruke sina ruskog tajkuna koji dan danas poriče krivnju svog sina i besramno govori kako bi Karina danas bila živa da nije došla u njihovu kuću gdje joj ‘ionako nije bilo mjesto’.

Njezin ubojica, Mark Konkov, sada je osuđen na deset godina ruske kažnjeničke kolonije zbog posebne okrutnosti koju je nanio svojoj 16-godišnjoj bivšoj djevojci koja je u njegovu obiteljsku kuću u Novosibirsku došla nakon što ju je on nazvao prijeteći samoubojstvom ako ne dođe.

Iznimno brutalno ubojstvo

U toj kući kasnije je i pronađeno njezino izmasakrirano tijelo. Konkov ju je najprije pretukao, izudarao drvenom figurom, a potom joj 12 puta zario nož u vrat i još 13 puta u lice.

Konkov je bio pritvoren nakon čega mu je određen kućni pritvor, što je izazvalo prosvjede diljem Rusije jer se pojavila sumnja da će se slučaj zataškati i da će bogatstvo ubojičinog oca usmjeriti pravdu u svom smjeru.

OVAKVO BRUTALNO UBOJSTVO NISU VIDJELI GODINAMA I dalje ostaje misterij kako je ubijena mlada Aleksandra

Ne pokazuje previše krivnje

Nakon prosvjeda Konkov je prebačen u zatvor, a podvrgnut je i psihološkim testiranjima tijekom kojih mu je utvrđen poremećaj ličnost i sklonost sadizmu, ali se isto tako ustanovilo da je u trenutku u kojem je ubio Karinu bio psihički zdrav.

‘Jednostavno sam je ubio. To je sve’, rekao je na sudu.

Roditelji mu nisu ništa bolji

Njegovi roditelji kategorički su odbijali prihvatiti što se dogodilo i krivnju su prebacili na ubijenu djevojku. ‘Misli li itko da bih svom sinu dopustila da se zbliži s tom djevojkom? Ona nije bila iz naših društvenih slojeva. Da je znala da ne može tek tako doći u nečiju kuću, danas bi bila živa’, rekla je ubojičina majka Natalija.

OBRANA BEOGRAĐANKE OPTUŽENE ZA UBOJSTVO KĆERI: ‘Bebu sam dala dilerici, zaista ne znam kako je umrla’

Njezin suprug, tajkun Igor Konkov, pobjesnio je kad je zločin za koji se sudilo njegovu sinu prekvalificiran iz ‘ubojstva’ u ‘posebno okrutno ubojstvo’. ‘Nije bilo nikakve posebne okrutnosti. Vidio sam njezino tijelo i izgledala je normalno, samo što je bila mrtva. Mi smo iz različitih društvenih slojeva, nitko je nije pozvao u našu kuću, sama je došla’, rekao je Konkov stariji.

Kad napuni 18 godina, Mark Konkov bit će premješten u zatvor za odrasle.

Povratak na Net.hr