'ŠALJIVI' SREDNJOŠKOLCI

OPASNA I BIZARNA ZABAVA: Tinejdžeri po noći sjede na cesti i izazivaju sudbinu

U okolici Županje pojavio se novi trend među tinejdžerima, koji uopće nije bezopasan. Noću, kako bi se zabavili, sjede na cesti i dovode u opasnost sebe, ali i vozače i druge sudionike u prometu.

Jedan mještanin Đurića ispričao je za Glas Slavonije kako se preksinoć automobilom vraćao iz Gunje kad je na cesti ugledao dvojicu srednjoškolaca koji su bezbrižno sjedili, kako kaže, ‘na pola ceste’.

Leže na cesti i ne reagiraju na zvuk automobila

Jedan je tinejdžer ležao na cesti, a dvojica su kraj njega čučala. Vozač je pomislio da im se nešto dogodilo i da im možda treba pomoć i naglo je zaustavio automobil, a oni su se uz glasan smijeh razbježali.

‘Ne smijem ni zamisliti što bi se dogodilo da ih nisam na vrijeme vidio i reagirao. Da nisam zakočio, morao bih ni kriv ni dužan na savjesti nositi nečiji život’, u čudu je ispričao ovaj vozač.

Mladići su si vjerojatno u pokušaju bizarne zabave htjeli podignuti adrenalin, no takva bi vrsta zabave mogla završiti tragično.

Još je jedan muškarac iz Drenovaca primijetio da se djeca zabavljaju na takav način. Već je počeo padati mrak kad se vozio i vidio četvoricu mladića kako sjede na cesti. Nisu reagirali na zvuk automobila, niti na sirenu. Pobjegli su tek kad je automobil naglo zakočio, također uz smijeh i uzvike oduševljenja.

‘Samo se zezaju’

Vozač iz Đurića se u šoku kasnije među srednjoškolcima raspitivao što to rade i zašto, a oni su mu odgovorili da se ‘samo malo zezaju i zabavljaju’ te da u tome nema ništa loše.

Ovaj opasan trend ga je izbacio iz takta pa je čak razmišljao da idući put krene za njima, no od toga je ipak odustao da policija ne bi pomislila da je nasilan prema maloljetnicima. Slučaj je prijavio i policiji, a oni su rekli tek da će ophodnjama dati obavijest da pripaze na takve slučajeve. Ako se oni budu ponavljali često, obavit će razgovore.

Sugovornik Glasa Slavonije apelira na roditelje da djeci pojasne kako ovakvom ‘zabavom’ dovode vlastite živote u opasnost.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr