PREMJEŠALE SE KARTE

BOLAN PAD JEDNOG OD DOSAD NAJMOĆNIJIH HDZ-ovaca: Plenković ga izbacio iz kadrovske križaljke

Nekadašnji drugi čovjek HDZ-a, odmah iza Karamarka, više neće igrati ključnu ulogu u toj stranci. Za Milijana Brkića tako nema mjesta ni u Vladi ni na čelnim mjestima u Hrvatskom saboru.

Iako je zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić ispao je, barem zasad, iz svih kadrovskih križaljki novog šefa stranke i budućeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Za Brkića mjesta neće biti u Vladi, ali ni na najvažnijim pozicijama u Saboru, piše Tportal.

Brkiću nijedna pozicija

Brkić nije želio komentirati napise po kojima neće voditi niti Klub stranek u Saboru, a o Brkićevoj sudbini u kadrovskoj križaljci nisu željeli govoriti ni u HDZ-u. Neslužbeno su tek potvrdili da će saborski klub voditi Branko Bačić, nekadašnji ministar zaštite i okoliša te graditeljstva.

Milijan Brkić neće biti jedan od potpredsjednika Sabora, a neće biti ni šef Kluba zastupnika HDZ-a. Danas nam nije želio komentirati medijske napise da neće voditi HDZ-ov klub u Saboru.

Brkićeva politička sudbina u kadrovskoj križaljci, neslužbeno poručuju iz HDZ-a znat će se tek nakon razgovora s Plenkovićem. Očekuje se da će voditi jedan od sabosrskih odbora.

HDZ-ovom ČELNIKU ODUZIMAJU DIPLOMU: Visoka policijska škola potvrdila da je Milijan Brkić prepisao diplomski rad!

Brkić je svejedno zadovoljan

Brkić se pak, kako tvrdi, ne zamara ovakvim ishodom situacije.

‘Ja sam, ako me pitate za moje stanje duha, jako zadovoljan i sretan. Danas evo napokon imamo mandatara. Mandatar je predsjednik stranke gospodin Plenković, napokon ćemo početi raditi, formirati Vladu. Tako da nikakvog nezadovoljstva nema. Nikada i nisam bio. Niti sam se kandidirao, niti sam mislio biti predsjednik kluba zastupnika u Hvatskom saboru. S gospodinom Plenkovićem imamo tijesnu suradnju. Sve dogovaramo, sve razgovaramo. U konačnici, gospodin Bačić, kojeg je Predsjedništvo i predložilo klubu zastupnika na prijedlog predsjednika stranke… Prije toga predsjednik stranke i ja smo razgovarali. Čovjeka ima i kompetencije i znanja i iskustva i sigurno je da će uspješno i kavalitetno raditi taj posao’, rekao je Brkić za Novu TV.

Ne zna hoće li se za njega igdje pronaći mjesto, no svejedno nije nezadovoljan.

‘Koliko ja znam, ja sam zamjenik predsjednika stranke, gospodin Plenković je predsjednik. Itekako surađujemo, a o konkretnim mjestima, konkretnom rasporedu odlučit će stranka, odnosno predsjednik stranke. Tako da nema nikakvih problema, nikakvog nezadovoljstva. Vidim se u Saboru, to sam već u nekoliko navrata rekao. Po treći put sam izabran u Sabor i očekujem da ću gore dati svoj dobar doprinos i obol svemu tome što sam govorio i artikulirao u kampanji’, zaključio je Brkić.

Povratak na Net.hr