Bilić: ‘Potvrdilo se ono što sam govorio o Modriću!’

Slaven Bilić je opet u formi. Iako je iščekivanje veliko i nervoza je na vrhuncu, izbornik se po dolasku u Poznanj družio s navijačima i podijelio svoje dojmove s novinarima, a na presici u 19 sati je poručio: ‘Očekujemo 7.000 Hrvata, a to će biti glasno na stadionu, siguran sam’.

Hrvatski reprezentativci stigli su nešto poslije podne u Poznanj gdje će u nedjelju protiv Irske odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Osim naših igrača i stručnog stožera, tijekom dana su u poljski gradić od 58.000 stanovnika stigli i navijači hrvatske i irske, a ulice, trgovi i kafići su oživjeli, obojeni, u crvenu, bijelu i zelenu.

U 19 sati Slaven Bilić je održao službenu presicu na Gradskom stadionu u Poznanju, u društvu Stipe Pletikose i Darija Srne.

“Mi smo u zadnjih pet godina konstantno u prvih deset i to je fantastično. Propustili smo samo dva turnira od osamostaljenja i zbog toga nas svrstavaju među najboljim momčadima Europe. Pričam o našim protivnicima koji nas izuzetno repektiraju i oni se čude kako smo stalno prisutni, kako više nismo iznenađenje”, započeo je Bilić i odgovorio na pitanje o Luki Modriću, onom iz Austrije i ovom danas.

“Luka Modrić je već onda bio fantastičan igrač. Ja sam tada rekao da je Modrić bolji, i to se potvrdilo. Kake ali se u posljednje četiri godine razvio u pravog igrača i nadam se da će to i pokazati na ovom prvenstvu”.

Riječ je dobio Darijo Srna:

“Čast mi je što mi je Bilić dao mogućnost da budem kapetan, nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje. Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo utakmicu”.

Bilić je potom progovorio o sastavu, koji će očito sačuvati za sebe.

“Otočani su me pitali zašto još nisam otkrio sastav, ali sve je to mala psihološka igrica. Trapattoni je to znao već dva tjedna prije, ja ga neću otkriti do same utakmice”.

Najviše vesele dobre vijesti o zdravstvenom stanju Vedrana Ćorluke, stupu naše obrane.

Ćorluka je zdrav i trebao bi biti u optimalnom stanju. Jako sam zadovoljan kako smo radili i motivacijski i taktički. Napravili smo pomak od početka priprema. Neki su igrači bili potrošeni od završetka sezone. Zadovoljan sam osim u ova tri slučaja što su nam se dogodila – Lovren, Iličević, Olić“.

O hrvatskim navijačima…

“Pretpostavljali smo od prije da ću Poznanju biti 50.000 Iraca. Doći će i naši navijači, možda ne u tolikom broju, ali njihova potpora s tribina neće izostati. Očekuje se 7.000 Hrvata, a to će biti glasno na stadionu, siguran sam”.

O Giovanniju Trapattoniju:

“Strašan trener, velikan. Genijalac kojeg u Njemačkoj poštuju i još uvijek citiraju njegove riječi. Zadivljuje me s obzirom koliko godina ima, a još uvijek se ponaša ozbiljno kao da je na početku karijere”.

Povratak na Net.hr