Bijeloj kući nestalo 246 tisuća e-mailova

U uredu američkog predsjednika kažu da je nestalo oko 246 tisuća e-mail poruka koje ne mogu naći ni na jednom od 3.400 Clintonovih i 625 Goreovih diskova

Tehnička pogreška i neispravnost rada računala-poslužitelja u Bijeloj kući onemogućit će američkog potpredsjednika Ala Gorea da udovolji sudskom zahtjevu i preda prijepise svoje elektronske pošte.

Sheryl Hall, koja vodi informatičku službu Bijele kuće, objasnila je u petak da zapisi poruka primljenih ili upućenih između ožujka 1998. i travnja 1999. ne postoje.

Krivnja je svaljena na tvrtku Northrop Grumman koja je opremila urede američkog predsjednika i potpredsjednika računalima i drugom komunikacijskom opremom. Navodno su pritom propustili osigurati dodatni “backup” na poslužitelju za Goreovu elektronsku poštu.

Početkom ovog tjedna savezni sud u Washingtonu je Bijeloj kući dao rok od 20 dana da preda prijepise elektronske pošte koja sadrži moguće dokaze i podatke o spornom pribavljanju dosjea FBI-ja o namještenicima Bijele kuće iz vremena republikanskih predsjednika Ronalda Reagana i Georgea Busha. Zahtjevan je i prijepis elektronske pošte o Lindi Tripp i Katheleen Willey. Sud želi provjeriti stoji li Bijela kuća iza javnog blaćenja osoba koje su Clintonovi politički protivnici.

Clintonovi moraju predati e-mailove

Povratak na Net.hr