BORBA PROTIV PANDEMIJE

BEROŠ OBJAVIO FOTOGRAFIJU: ‘Već se pakira medicinska oprema u Šangaju za drugi transportni avion!’

Beroš je u petak kazao kako je dogovoreno da se s kineskim vlastima diplomatskim putem izravno dogovara kontinuirana dostava zaštitne opreme

Ministar zdravstva Vili Beroš Twitteru je objavio fotografiju medicinske opreme koja se priprema za slanje u Hrvatsku.

INFEKTOLOG SA ‘ZARAZNE’ OTKRIO NEUGODNU ISTINU: ‘Ulazimo u kritičnu fazu epidemije, a već sad osoblje koristimo do maksimuma’

“Već se pakira medicinska oprema u Šangaju za drugi transportni avion!”, napisao je Beroš na Twitteru uz hashtag ‘ostani doma’.

Podsjetimo, Beroš je u petak kazao kako je dogovoreno da se s kineskim vlastima diplomatskim putem izravno dogovara kontinuirana dostava zaštitne opreme, a očekuje da će u nedjelju u Zagreb sletjeti zrakoplov iz Šangaja s tom opremom.

“Mislimo da je najbolji način dogovaranja direktno diplomatskim putem s kineskim vlastima, jer se pojavljuju brojni prekupci, dobavljači koji se rukovode ekonomskim kriterijima, pa sada tražimo optimalne načine u komunikaciji premijera s kineskim državnim vrhom da osiguramo i nadalje potrebnu opskrbu Hrvatske zaštitnom opremom”, poručio je ministar koji ipak nije želio govoriti o cijeni opreme.

“Cijena u ovom trenutku nije važna jer zaštitna oprema spašava živote naših zdravstvenih djelatnika, a isto tako i naših bolesnika”, zaključio je tada ministar.

Povratak na Net.hr