Benetton će se šivati u Osijeku!

Poznati talijanski odjevni brand u Osijeku otvara 120 radnih mjesta i razvija suradnju s više od 1000 ljudi

Predstavnici tvrtke “Benetton-Croatia” d.o.o., Osječko- baranjske županije, Slavonske banke i Hypobanke, Metalske industrije Osijek (MIO) d.d. i osječke Slobodne zone potpisali su danas protokol o pokretanju proizvodnje tvrtke “Benetton” u Osijeku. Po protokolu “Benetton” bi izravno zaposlio najmanje 120 ljudi, a u kooperantskim poslovima s lokalnim tekstilnim tvrtkama radilo bi još tisuću do dvije ljudi.

Pripremni radovi u pogonu, trenutačno u vlasništvu MIO d.d., u Slobodnoj zoni su počeli, a “Benetton” kani početi proizvodnju početkom lipnja, kad i kooperanti, rekao je direktor poduzeća “Benetton-Croatia” Michele Sgobbio. “Vjerujemo da će ovo biti plodno tlo za Benettonove poslove u Hrvatskoj i da će naš dolazak privući i druga strana poduzeća, među kojima i naše partnere”, rekao je Sgobbio.

Kako je pogon opterećen zalogom Slavonske banke i nadzalogom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) radi osiguranja MIO-ova zajma od 17 milijuna kuna dogovoreno je da će 8,5 milijuna otplatiti “Benetton”, Županija šest milijuna i Slavonska banka 2,5 milijuna i to jednokratnim uplatama kako bi se izbjeglo plaćanje kamata i poskupljenje projekta za 1,5 milijun njemačkih maraka.

Kako je istaknuto, protokol treba prihvatiti i Županijska skupština, a nakon toga može početi njegova provedba. Odaziv na nedavno raspisan natječaj za radna mjesta je golem.

“Taj će posao privući ozbiljne strane ulagače u Osječko- Baranjsku županiju i označiti početak prevladavanja gospodarskih teškoća, napose u tekstilnoj industriji. To je i jedan od načina preustroja tvrtke MIO d.d., koja je opterećena velikim zajmovima. Nakon te intervencije može se očekivati dolazak poslovnih partnera iz Japana i potpisivanje ozbiljnih ugovora”, rekao je župan Branimir Glavaš.

Povratak na Net.hr