ODGODA ZA NAJUGROŽENIJE

MILAN BANDIĆ UVODI NOVU MJERU U ZAGREBU: Zbog koronavirusa umirovljenici će režije moći platiti s tri mjeseca odgode

Gradonačelnik Zagreba je istaknuo da se obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku, obećaje Bandić, neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obaveze

Zagrebački umirovljenici moći će račune svojih režija platiti s tri mjeseca odgode, poručio je gradonačelnik metropole Milan Bandić. “Štiteći sebe, štitimo svoje bližnje i vlastitu zajednicu”, istaknuo je Bandić te rekao da zbog ozbiljnosti situacije i preporuka stručnjaka treba pokazati socijalnu osjetljivost pa je zato i donio tu odluku.

ŽIVITE U STAMBENOJ ZGRADI U ZAGREBU? Izdali su preporuke i upute što raditi za stanare, mlade, ali i starije i bolesne

“Donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina. Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze!”, stoji u Bandićevu priopćenju.

Gradonačelnik Zagreba je istaknuo da se obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku, obećaje Bandić, neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obaveze.

“Pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju  i solidarnost. Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda”, rekao Bandić.

SPRJEČAVANJE ZARAZE: Zadarska županija ograničava rad trgovina i zatvara sve ugostiteljske objekte

Povratak na Net.hr