Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Aromatična svinjetina s bijelim grahom

TALIJANSKA PORCHETTA INSPIRIRALA JE OVO JELO RASKOŠNA OKUSA OD NEMASNE SVINJETINE

POTREBNO JE…
3 češnja češnjaka
naribana korica 2 naranče

1 žlica sjemenki komorača
1½ žlica nasjeckanoga svježeg ružmarina
1 žlica maslinova ulja
soli i svježe zdrobljena papra po ukusu

1 svinjeća pisanica (od otprilike 1 kg), po mogućnosti s tankim slojem masnoće
2 limenke bijeloga graha, ocijeđenoga
sok 1 limuna

NAČIN PRIPREME
Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva. Na dasku za rezanje stavite češnjak, narančinu koricu, sjemenke komorača i žlicu ružmarina pa ih sjeckajte dok ne nastane pasta (to možete obaviti i električnom sjeckalicom). Pastu prebacite u zdjelicu i pomiješajte s maslinovim uljem.
Svinjetinu posolite i popaprite pa sa svih strana natrljajte aromatičnom pastom. (Ako želite – i imate dovoljno vremena – meso možete ostaviti u hladnjaku da se marinira do 4 sata.) Zatim je stavite u posudu za pečenje i pecite 25 do 30 minuta (kuhinjski bi termometar, zaboden u sredinu pečenke, trebao pokazivati 80 stupnjeva). Meso izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10-ak minuta.
U manjem loncu zagrijte grah, limunov sok i ostatak ružmarina. Posolite i popaprite. Svinjetinu narežite i poslužite s grahom.
Dostatno za 4 porcije

PO PORCIJI 362 kcal, 47 g bjelančevina, 22 g ugljikohidrata (6 g vlakana), 9 g masnoća, 134 mg natrija

Povratak na Net.hr