Arhitekti Rogina i Penezić predstavljaju Hrvatsku u Veneciji

Hrvatski tandem osvojio je brojne nagrade diljem svijeta, a poznati su po drugačijem promišljanju kuća. Nakana ovogodišnjeg biennala je prikazati radove koji proširuju granice tradicionalnih arhitektonskih disciplina

Arhitekti Krešimir Rogina i Vinko Penezić zastupat će Hrvatsku na ovogodišnjem Venecijanskom biennalu koji je posvećen arhitekturi.

Sedma po redu međunarodna izložba arhitekture održat će se od 18. lipnja do 29. lipnja na temu “Grad: Manje estetike više etike.” Na biennale je prijavljeno 37 zemalja , a danas su predstavljene i glavne odrednice manifestacije te izlagači koji će se na njoj pojaviti.

Uz već tradicionalnu postavu po nacionalnim paviljonima, izložbe poznatih autora na ovogodišnjem biennalu organiziran je i natječaj na temu ?Grad: Treći milenij?, a proglašenje pobjednika je najavljeno za 18. lipnja.

Hrvatski tandem Penezić i Rogina dobitnici su brojnih nagrada diljem svijeta i poznat po drugačijem promišljanju kuća. To je i nakana ovogodišnjeg biennala ? prikazati radove koji proširuju granice tradicionalnih arhitektonskih disciplina.

Penezić i Rogina će se predstaviti u Veneciji radom koji nosi naslov ?Transparency of the Hyperreal?. Predsjednik biennala je Paolo Barato, direktor Massimilliano Fuksas, a komesar hrvatskog nastupa Velimir Neidhardt.

Povratak na Net.hr