Ajmo svi, friško ispod čekića – ugrabite novi album Overflowa!

Novi Overflowov album, Overflow & Miškina u glazbene dućane stiže već ove subote, 5.10.2013., a mi smo vam podijelili 10 albuma.

Sedmi album koji službeno izlazi 5.10.2013. u izdanju Dallas Recordsa, prvi je Overflowov album na hrvatskom jeziku, a na njemu su uglazbili poeziju iz opusa jednog od najvećih hrvatskih pjesnika – Mihovila Pavleka Miškine.

Deset najbržih čitatelja koji su prvi točno odgovorili na kviz koji smo objavili u srijedu, 16. listopada dobili su album Overflowa.

Dobitnici:

Ljiljana Stanić
Damir Cikač
Jasna Hladnić
Vanja Babaj
Ivan Kuzmić
Damir Hladnić
Mirko Petak
Dubravka Filipović
Dario Šarec
Marijana Mrvoš

Pravila nagradnjača pročitajte OVDJE!

Žestoki koprivničko-varaždinski bend, nakon 6 studijskih albuma na engleskom jeziku i mnogobrojnih turneja izvan granica Lijepe Naše, doma se vraća sa stilom.

Album ima nešto drugačiju pozadinu od uobičajene. Uglazbljivanje poezije zaista je rijetkost. Na dosadašnjim albumima stihovi su nastajali kao dio cjelokupnog stvaranja pjesama, autorski su i na engleskom jeziku. Raditi glazbu za već napisane tekstove, a posebno za poeziju napisanu na hrvatskom jeziku bilo je novo i neistraženo područje za Overflow.

Članovi benda pokušali su približiti svoje dojmove o posebnom iskustvu snimanja albuma na kojemu su ‘oživjeli prošlost, prošetali kroz povijest i upoznali Miškinu’: ‘Povijest nam nije korisna zato što bismo u njoj čitali prošlost – nego zato što čitamo budućnost.’ (Jean Baptiste Say) – Mislim da ovaj citat savršeno pristaje našom melodičnom druženju s Miškininim stihovima. Od samog početka pomisao na to da uglazbimo riječi ovog velikog pjesnika mi je izgledala kao da gradimo osobu, dajemo joj ruke, noge i glavu, neku petu dimenziju, slobodu, glas i pustimo je da trči okolo i priča našu zajedničku priču, priču o dva različita, a toliko slična životna razdoblja’, Marko Kuhar, bubnjar.

‘Kad je Žika došao do ideje da spojimo Miškinu i Overflow, ta ideja mi se nije baš svidjela, al’ hajde da probamo. Već nakon prve, druge probe i malo igre instrumentima shvatio sam da to itekako ima smisla. Ovo iskustvo nam je pokazalo da možemo vrlo ozbiljne teme i stihove kroz zabavan Overflowski filter pretvoriti u nešto jako zanimljivo i kreativno. Hvala gospodine Miškina’, Nikica Jovanović, gitarist.

‘Općenito u životu, pa tako i u glazbi, najljepše stvari nemaju cijenu i dogode se spontano. Upravo na taj način desila se spona između Mihovila Pavleka Miškine i Overflowa. A da je bio izazov – bio je!’, Zoran Piberčnik, basist.

‘Album je gotov, deset pjesama, bijes, gorčina, ljubav, priroda. Miškina je širok i dubok i nadam se da smo ga lijepo ukrasili. Trudili smo se iz petnih žila. Spojili poeziju i nabrijane gitare, igrali se i eksperimentirali kao nikad dosad, a pri tome se beskrajno zabavljali. Album je gotov, ali priča tek počinje! Pred nama su koncerti!’, Goran Živković, pjevač.

//www.youtube.com/embed/eqNccrIkq0s

Album OVERFLOW & MIŠKINA karakteriziraju 3 stvari:
1. Uglazbljena poezija Mihovila Pavleka Miškine
2. Sedmi album grupe Overflow
3. Prvi Overflowov album na hrvatskom jeziku

Album donosi 10 pjesama, a predstavljen je singlovima ”Bijeda”, ”Invalidova pjesma”, te ”Pjesma međimurskog zlatara”. Članovi Overflowa stihove iz prošlosti oživjeli su glazbenim notama spojivši tekst sa svojim prepoznatljivim zvukom.

Novi album Overflowa potražite od subote 5.10.2013. u svim boljim glazbenim dućanima, a već danas možete legalno downloadati novi album na dallasmusicshop.com stranici:
http://www.dallasmusicshop.com/album/domaci/overflow/overflow-miskina/8568/

U sklopu promocije novog albuma ”Overflow & Miškina”, kultni punk rock kvartet nastupit će 19. listopada u Tvornici kulture. Ulaznice možete kupiti na službenim prodajnim mjestima Entria i http://www.entrio.hr.

Vezani članci:

arti-201305090118006
arti-201305200344006
arti-201308230163006

Povratak na Net.hr