GRADONAČELNIKOV PONOS

A BANDIĆ GA TEK OTVORIO! Dječji park na Trešnjevci, vrijedan 3,3 milijuna kuna, nakon prve kiše postao bazen

Bandićev ljepotan, Dječji park Kate Šoljić na Trešnjevci, otvoren prije deset dana od danas ima i drugu ulogu –  kiša ga je poplavila pa građani u šali kažu da je sada bazen. No, na njega imaju i brojne druge zamjerke.

Dječji park Kate Šoljić koji je na uglu Baštijanove i Selske u Zagrebu otvoren je prije tek desetak dana, a već danas više ne izgleda kao park nego kao “bazen Kate Šoljić”, kako su ga nazvali građani koji su fotografije poplave objavili na društvenim mrežama. “A po zimi bude klizalište! 3u1”, komentiraju, pak, na Facebook grupi Zakaj volim Zagreb.

No, gorke su to šale s obzirom na novac uložen u projekt! Naime, Grad je park financirao s 3,3 milijuna kuna, a gradonačelnik Milan Bandić se na otvorenju pohvalio kako je riječ o najljepšem parku u Zagrebu. Građani danas kažu kako se poplava mogla spriječiti jer se već tijekom radova vidjelo da ima lokvi.


“Nije sve što je lijepo i funkcionalno. Projekt je radio netko tko ne ide baš često u parkove”, napisala je Karla June na Facebook grupi parka.

“Pa zar se na takvo što ne misli prije? uzalud bačen novac…park niš koristi”, napisala je M. Perković-Salaj.

Pitanja sigurnosti

Uz poplavu, posjetitelji imaju i brojne druge zamjerke na Bandićevog “ljepotana” pa tako navode kako se u parku osjećaju nesigurno, jer smatraju da im se djeca mogu ozlijediti na mnogo mjesta. Smeta im, primjerice, što nema nikakvog zaklona od sunca, a primijećeno je da su mu se već odlijepile i ploče antitraumatske podloge.

“Mislim da su željezne klupice s oštrim kutovima opasne, dijete se spotakne i završi glavom u ćošku. Ne mogu se opustiti u tom parku jer imam osjećaj da se na previše strana mogu ozlijediti”, stoji u komentaru B. Pavelić-Grbić.

“Nije to najgore, najgore će biti kad netko razbije glavu na željeznim rešetkama i klupama”, dodaje se.

Povratak na Net.hr