NEZGODNO

102 VOZAČA NATOČILA U SPLITU POGREŠNO GORIVO: Inina djelatnica koja je pogriješila je na bolovanju

Prodaja navedenog goriva obustavljena je u ponedjeljak oko 9 sati ujutro, to jest odmah nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom, a u navedenom razdoblju je izdano stotinjak računa

Gotovo svi vozači, do sinoć njih 102, javili su se s izdanim računima Ini od koje traže da im namiri štetu na vozilima koju im je prouzročilo ulijevanje pogrešnog goriva na benzinskoj crpki Smokovik u Splitu, a Inina djelatnica koja je u tank pogreškom umjesto dizela ulila benzin nalazi se na bolovanju te slijedi interna istraga kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo i radi li se o “fatalnoj pogrešci”, navode u srijedu iz Ine.

KATASTROFA NA INA-inoj BENZINSKOJ: U spremnicima za dizel bio je benzin, kažu ‘događa se’. Mnogi su sad u gabuli

Iz Korporativnih komunikacija Ine rekli su Hini kako, s obzirom na to da sve Inine crpke imaju videonadzor, obrada videomaterijala još traje te se posebno utvrđuje svako vozilo koje je u nedjelju bilo na crpki Smokovik. Za sada je zabilježen tek jedan slučaj u kojem je osoba tvrdila da je ulila pogrešno gorivo i tražila odštetu, no utvrđeno je da uopće nije bila na toj crpki u to vrijeme.

Ovo je, ističu, prvi slučaj od kada postoji Ina da se pogrešno gorivo “našlo” u tanku, dosad se samo znalo dogoditi da njihov djelatnik na benzinskoj crpki nenamjerno ulije pogrešno gorivo, no u tim slučajevima su također nadoknađivali svu štetu.

Do nenamjerne pogreške došlo zbog ljudskog faktora

U Ini kažu kako je u nedjelju u jutarnjim satima “zbog ljudskog faktora” došlo do nenamjerne pogreške prilikom koje je u komoru cisterne za Eurodizel Class Plus gorivo utočeno benzinsko gorivo, a koje je posljedično utočeno i u spremnik za navedeno dizelsko gorivo na maloprodajnom mjestu Smokovik u Splitu.

Prodaja navedenog goriva obustavljena je u ponedjeljak oko 9 sati ujutro, to jest odmah nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom, a u navedenom razdoblju je izdano stotinjak računa, tvrde u Ininim Korporativnim komunikacijama.

“Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog propusta imali neugodnosti. Molimo sve kupce koji su kupili gorivo u navedenom razdoblju da se jave na Inin besplatni telefon na broj 0800 11 12, ili na ina- besplatni.telefon@ina.hr. Svi kupci koji se jave s računom, izvodom kartice ili čiji se identitet može utvrditi putem snimki videonadzora bit će obeštećeni. Trenutačno se na maloprodajnom mjestu Smokovik prodaja odvija regularno te su sva goriva u ponudi ispravna”, ističu u priopćenju.

Zbog navedene nenamjerne pogreške, dodaju, Ina svojim kupcima na maloprodajnom mjestu Smokovik do nedjelje, 7. travnja nudi premium goriva po cijeni regularnih.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr