ZAPOČINJE PILOT-PROIZVODNJA MODELA 3: / Teslin veliki korak prema ostvarenju cilja

Image
Foto: Tesla

Kratku i planiranu pauzu u radu svog proizvodnog pogona u Kaliforniji najavili su iz Tesle, a kao razlog ove odluke, potvrđeno je Reutersu, navode se pripreme za proizvodnju Modela 3.

13.2.2017.
12:07
Tesla
VOYO logo

Tesla Inc, američki proizvođač električnih automobila, još je prošle godine najavio da će proizvodnja Modela 3 startati u srpnju ove godine što je cilj kojem će se ovim potezom dodatno približiti. Iz Tesle su poručili da zastoj u proizvodnji, a očekuje se da započne do idućeg ponedjeljka, ne bi trebao imati utjecaj na proizvodne brojke budući da je tvrtka kako bi zastoj kompenzirala uvela dodatne radne dane. Vijest svakako treba shvatiti kao pomak u smjeru za srpanj najvljenog početka masovne proizvodnje najavljenog modela u što se ranije, zbog u prošlosti promašenih agresivnih proizvodnih ciljeva, sumnjalo.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predstavljen Teslin Model 3

Image

Predstavljen Teslin Model 3

Neimenovani izvori na koje se Reuters poziva nisu znali točnu brojku primjeraka željno iščekivanog automobila koji će u veljači biti proizvedeni, no u tekstu je još jednom potvrđen naum prvog čovjeka tvrtke Elona Muska da od 2018. godine nadalje na tržište izbacuje 500,000 primjeraka svojih vozila. Usporedi li se cilj sa brojkama iz 2016., u čijem je posljednjem kvartalu proizvedeno 24,882 vozila, jasno je da je riječ o porastu u proizvodnji za četiri do pet puta.

Još u svibnju su iz Tesle potvrdili da su zaprimili prednarudužbe (uplatama od 1000 američkih dolara) za 373,000 primjeraka Modela 3, nakon čega nisu ažurirali brojke. Musk je, također, već ranije potvrdio da će automobil početne cijene od 35,000 američkih dolara vjerojatnije biti prodavan s opremom koja nadilazi osnovni paket i koji će koštati oko 42,000 američkih dolara, pa brojke naručenih primjeraka itekako impresioniraju, posebice ako se zna da je u Sjedinjenim Američkim Državama u prošloj godini prodano ukupno 84,275 električnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, još uvijek nije poznato kako će točno Model 3 izgledati kad dođe na tržište, odnosno koje su to stilske korekcije u odnosnu na prošlogodišnji prototip koje će se dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo