VW U PROBLEMIMA: / Američka tužba ugrožava radna mjesta

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL
Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL

Američka tužba protiv Volkswagena izazvala je zabrinutost među njemačkim političarima da bi novčana kazna od nekoliko milijarda dolara mogla ugroziti radna mjesta u toj kompaniji.

6.1.2016.
8:21
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je u ponedjeljak da je tužilo VW zbog navodnog kršenja zakona o zaštiti okoliša varanjem na eko-testovima kod nekoliko modela dizelskih vozila.

Iako će kazna vjerojatno biti daleko manja od teoretski maksimalno mogućih 48 milijardi dolara, tužba je ponovno dovela VW u središte pozornosti i to u trenutku kada se ponadao da napreduje u rješavanju tog skandala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOLKSWAGEN NA VRHU: /

U 2015. prodano 35.715 vozila, pet posto više nego godinu ranije

"Dramatične posljedice

"Naravno da je vijest iz SAD-a zabrinjavajuća za one kojima je stalo do radnih mjesta u njemačkoj automobilskoj industriji", rekao je Hubertus Heil, zamjenik predsjednika kluba zastupnika SPD-a u Bundestagu.

Heil je izrazio nadu da će "dramatične posljedice" biti izbjegnute brzim i potpunim rješavanjem skandala. Istaknuo je da radnici VW-a ne bi smjeli trpjeti zbog onih koji su odgovorni za prijevaru s eko-testovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Fuchs, zamjenik predsjednika kluba zastupnika CDU-a, rekao je da bi odlučno američko stajalište moglo osnažiti američke proizvođače automobila na štetu njemačkih suparnika.

No Kerstin Andreae, predstavnica Zelenih, napomenula je da se američki potez mogao očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome nije u interesu da VW bude ovime uništen, ali ne može postojati pravni vakuum za kompanije, čak i ako su one jako važne za gospodarstvo poput VW-a", kazala je, dodajući da i ona također strahuje za radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo