PUT DO USPJEHA

VW U NAJVEĆOJ OFENZIVI U SVOJOJ POVIJESTI: Do kraja desetljeća na tržištu će imati 19 SUV-ova

Čelni ljudi Volkswagena sastali su se krajem prošlog tjedna u Wolfsburgu odakle stižu informacije o aktualnostima Grupe i planovima za budućnost.

Tvrdi se da lani predstavljena VW-ova strategija ‘Transform 2025+’, a riječ je o planu čijom realizacijom Volkswagen namjerava preuzeti vodeće mjesto u auto-moto industriji, velikim koracima grabi prema naprijed. Ispunjenje plana značilo bi da će do 2025. godine Volkswagen postati lider u e-mobilnosti i godišnje prodavati milijun električnih vozila.

Postoje i kratkoročniji planovi, a oni potvrđuju deset novih tvrtkih modela na tržištu tijekom godine, među kojima je i nova generacija modela Polo koja će biti predstavljena u lipnju. Pet njih nova su vozila bez prethodnika. Nastavlja se u VW-ovom izvješću kako će do kraja 2018. svijetu ponuditi sedam novih SUV-ova, među njima i dva još ove godine. U pitanju su T-Roc i Touareg.

VW POLAKO OTKRIVA NASLJEDNIKA: Novi Polo i zamaskiran dobro izgleda

T-ROC SLUŽBENO NAJAVLJEN: Ovo je mali crossover koji bi trebao biti veliki VW-ov adut

Ofenziva na dijelu tržišta SUV-ova, a to je ključna točka proizvodne strategije tvrtke koja je prepoznala zaljubljenost tržišta u ovakve automobile, uspješno je započela, a želja je proizvođača iznimno ojačati u tom segmentu i zato će s postojeća dva do 2020. u ponudi imati ukupno 19 SUV modela među kojima i predstavljene Atlas, Teramont i Tiguan Allspace.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr