NIJE JEFTIN

VW OSVJEŽIO SVOJ CROSSOVER(ČIĆ): Cross up! sada ima dodatno naglašen karakter

Nakon što je to napravio sa standardnom verzijom svog modela Up!, njemački proizvođač Volkswagen osvježio je i njegovu cross verziju koja je premijeru imala na ženevskom salonu automobila prije tri godine.

Dakle, stiglo je vrijeme za blagi facelift a on je obuhvatio novu masku hladnjaka motora, svjetla za maglu lagano su preoblikovana, baš kao i prednja svjetla odnosno njihovo kućište. Osvježenje modela za sljedeću godinu zahvatilo je aluminijske felge automobila koji je u odnosu na standardnu verziju 15 milimetara podignutiji od razine tla, a čije se koketiranje s crossoverima očituje se i obloženim blatobranima i krovnim nosačima. Proširena je i ponuda boja, a dodano je i nešto kroma na prednjem i stražnjem dijelu s redizajniranim branicima.

Auto Zeitung javlja da Cross up! kreće s početnom cijenom od 14,250 eura za model kojeg pokreće 1,0-litreni 3-cilindarski motor koji razvija 75 konjskih snaga, s time da je u ponudi i opcija s turbo punjačem (TSI) s 90 KS. Mjenjač je ručni 5-stupanjski, a potrošnja oko 4,5 litara na sto kilometara.

Povratak na Net.hr