Volvu XC90 zategnute bore

Tokom godina, Volvo je konstantno dorađivao XC90, a sada je dobio još sofisticiranije linije i materijale, te još bolje vozne mogućnosti, bez narušavanja sigurnosnih i ekoloških kvaliteta.

3.8.2010.
21:37
VOYO logo

Dizajn ovog proslavljenog SUV-a sa sedam sjedala sada u sebi ujedinjuje elegantan, mišićav i robustan dojam. To je postignuto sa nekoliko detalja kao što je maska hladnjaka s više kroma i branici s većim udjelom karoserijske boje. Sve verzije XC90 posjeduju bočne zaštite i kvake na vratima u boji karoserije. Tu je i nova Flamenco crvena boja karoserije. Volvo XC90 je dostupan i u još ekskluzivnijoj Executive verziji, te atraktivnoj R-Design izvedbi koja naglašava sportski karakter ovog vozila.

Putnička kabina Volva XC90, izuzetno je prostrana, a krasi je moderan dizajn i kvalitetni materijali. Izmjene u kabini su decentne, no ipak primjetne. Najviše se to odnosi na još kvalitetnije materijale i dezene presvlaka. Sedam sjedišta nude se standardno na većini tržišta. Sva se putnička sjedišta daju preklopiti u potpuno ravan utovarni prostor. Fleksibilnosti upotrebe doprinosi i dvodijelni poklopac prtljažnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podvozje je podešeno za stabilnu i kontroliranu vožnju, bez štetnog utjecaja na udobnost. Dodatna prednost je AWD pogon na sve kotače, koji pogonsku snagu automatski prenosi na onu pogonsku osovinu koja ima bolji kontakt sa podlogom. Tu je i napredni DSTC sistem dinamičke kontrole stabilnosti i trakcije, koji stabilizira automobil u slučaju proklizavanja.

Benzinsku ponudu čine 3.2 litarski atmosferski redni šesterocilindraš sa 243 KS, te 4.4 litarski V8 benzinac sa 315 KS, najkompaktniji i najčistiji motor ovakve konfiguracije u segmentu, dok ljubitelji dizelaša mogu izabrati 2.4 litarski redni petocilindraš sa 163 KS (D3) i 185 KS (D5). Kao i svaki Volvo i XC90 je krcat sigurnosnim sistemima.Posebno vrijedi izdvojiti Roll Stability Control (RSC) i Roll-Over Protection System (ROPS), namijenjeni prevenciji prevrtanja, odnosno zaštiti prilikom prevrtanja. Tu je i kamera za vožnju unazad, te poznati SIPS i WHIPS sistemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo