VOLKSWAGEN POTVRDIO POČETAK OFENZIVE: / Započelo je odbrojavanje do proizvodnje prvog modela linije I. D.

Image

Najveća ofenziva proizvoda i tehnološka ofenziva u povijesti marke Volkswagen poprima sve jasnije konture

6.12.2017.
16:29
VOYO logo

Sto tjedana prije planiranog početka proizvodnje prvog modela linije I. D. članovi uprave marke na 'MEB Supplier Summitu' sa svim su se dobavljačima usuglasili oko najvažnijih točaka u pripremi za proizvodnju.

Kao prvo vozilo na bazi nove, modularne električne platforme (MEB) kompaktni, potpuno električni Volkswagen I.D. počet će se proizvoditi u tvornici Zwickau od kraja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik uprave marke Herbert Diess potpisao je zajedno s kolegama iz uprave i direktorima najvećih dobavljača partnerski ugovor za osiguravanje besprijekornog početka proizvodnje vozila.

Ulazak priprema u kritičnu fazu

"Pripreme za ulazak u novu eru povoljne elektromobilnosti sada ulaze u kritičnu fazu. U okviru ovog jedinstvenog industrijskog projekta želimo postići da Europa ima prednost u svjetskoj utrci za vodeći položaj u području elektromobilnosti. Zwickau će se tako razviti u najveći europski kompetencijski centar za elektromobilnost", jasan je Diess koji je dimenzije projekta objasnio podatkom da će unutar pet godina na novoj platformi u cijelom svijetu proizvođači koncerna Volkswagen na tržište izbaciti 32 modela:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

The Volkswagen I.D. Buzz autonomous minibus concept is unveiled during the 2017 North American International Auto Show in Detroit, Michigan, January 9, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB

"Odlučni smo u namjeri da zasjednemo na vrh, sama će marka Volkswagen do 2022. godine u ponudi imati 20 potpuno električnih automobila i u sljedećih pet godina uložiti otprilike šest milijardi eura u elektromobilnost."

Već 2020. godine na MEB platformi trebalo bi biti proizvedeno više od 100.000 Volkswagenovih automobila, rekao je Christian Senger, direktor programa elektromobilnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Značajno smo smanjili kompleksnost programa I.D. i skratili proces proizvodnje za jedanaest mjeseci. Nova arhitektura vozila, autonomna vožnja te umrežavanje i usluge zahtijevaju dobro umrežen model rada sa svim partnerima i dobavljačima. Plan za proizvod je tu. Sada punom snagom idemo u zajedničku realizaciju.“

Potpuno nova električna arhitektura

Električna arhitektura MEB-a dosljedno je usmjerena na digitalnu mobilnost budućnosti bez ispušnih plinova i potpuno je nova. Ona integrira elektromotore različite snage, plosnate baterije u podvozju s inovativnim tehnologijama i značajkama softvera poput Smartlighta ili Head-up zaslona s proširenom stvarnošću (augmented reality), koji su dosad bili rezervirani samo za aute s premium segmentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

I.D.Crozz

Modeli Volkswagen I.D., I.D. BUZZ i I.D. CROZZ dio su početne formacije i njima Volkswagen od 2020. godine u kratkim razmacima počinje s ofenzivom na tržištu električnih vozila. Nova generacija vozila izaći će na tržištima u Europi, Kini i SAD-u.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo