Velika senzacija: Ducati na četiri kotača!

Na prvi pogled zvuči kao svetogrđe, ali protiv ovakvog Ducatija, ma koliko kotača imao, nijedan ozbiljni oktanski ovisnik ne bi imao ništa protiv.

30.5.2010.
15:14
VOYO logo

D16RR2 ime je umotvorine mladog dizajnera Anthonyja Collarda, koji je osmislio beskompromisni dvosjed koji bi trebala pogoniti dva spojena L4 agregata iz Ducatijeve superbike uzdanice, brutalnog Desmosedicija.

Motor bi bio smješten centralno naprijed, kao kod SLR McLarena u sredini iza prednje osovine; V8-ica bi razvijala čak 420 konjskih snaga pri 12.000 okretaja, što bi vozilu teškom jednako koliko i snažnom omogućilo dosita zastrašujuće performanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima 'višak' kotača, D16RR2 ne bi u mnogome odstupao od filozofije svoje dvokotačne braće - ovjes bi bio Ohlinsov, kotači Marchensinisovi, mjenjač sekvencijalni, a dizajn je koncipiran tako da pogledu otkriva što više mehaničkih komponenti na taj način odajući motociklističko porijeklo.

Karoseriju i šasiju tvori kombinacija cijevi i karbona, kompletna vanjska oplata je karbonska, a D16RR2 se može pretvoriti u kupe polikarbonatnim krovom koji je također projektiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Collard najavio je i crtež R verzije, a mi se po nadamo da će u Ducatiju netko primjetiti potencijal ovog projekta i da će KTM-ov X-Bow dobiti dostojnu konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo