BAVARCI NE ODUSTAJU

UNATOČ SLABIJOJ PRODAJI: BMW potvrdio drugu generaciju modela i3

Premda njihov gradski električni automobil pod oznakom i3 nije polučio željene rezultate prodaje, njegova druga generacija ne dolazi u pitanje. Potvrdili su to iz BMW-a govoreći o modelu koji je od 2013. godine, odnosno plasmana na tržište, dostigao brojku od ‘tek’ 60,000 prodanih primjeraka.

U usporedbi s Teslom, a nje se primio Automotive News, treba reći da je i3 u odnosu na Model S prodan u gotovo 50,000 prodanih vozila manje, međutim, različit je i pristup uspoređenih proizvođača. Bavarci su naglasak stavili na snalažljivost dimenzijama nešto manjeg vozila po gradskim ulicama nauštrb ubrzanja i dosega koji se može prevaliti jednim punjenjem i pritom, ako su brojke prodaje mjerilo, zaigrali na kartu koja nije bila dobitna.

ZA VIŠE KILOMETARA: BMW i3 će s novom baterijom moći odraditi 200 kilometara dug put

Domet od 200 kilometara električne autonomije danas više ne zvuči odveć impresivno i sigurno je da će druga generacija modela i3 tu morati ponuditi mnogo više žele li povećati brojku koja nije očekivano visoka, koliko god jedan od voditelja razvoja Heinrich Schwackhöfer govorio da projekt nikako ne možemo zvati promašajem.

Dodao je da je cijeli podbrand ‘i’ stabilan i da nasljednika i3 sigurno možemo očekivati, no u konkretnije datume nije želio ulaziti.

Povratak na Net.hr