ZVIJEZDA LA AUTO SHOWA

ULTIMATIVNI SUV: Jaguar F-Pace privlači poglede gdje god stigne

Neke stvari nije naodmet vidjeti više puta, naročito ako su tako impresivne kao Jaguar F-Pace. Prvi SUV iz Jaguara svjetsku premijeru imao je na sajmu automobila u Frankfurtu, u međuvremenu je napravio najveću luping ikada i upisao se u Guinessovu knjigu rekorda, a ovih dana je prešao ocean i predstavio se američkoj publici u Los Angelesu.

PUNIH 360 STUPNJEVA: Jaguarov SUV probio svjetski rekord izvodeći najveći luping do sada

SPREMAN ZA FRANKFURT: Jaguar predstavlja prvi crossover

Gdje god stigne, F-Pace privlači poglede. Jaguar ga naziva ultimativno praktičnim sportskim automobilom, a F-Pace je ustvari dinamičan crossover koji je evoluirao od konceptnog modela C-X17 i ima vrlo sličan dizajn kao i konceptni model.

Novi F-Pace je temeljen na istoj aluminijskoj platformi kao i limuzinski modeli XE i XF, a dugačak je 4.731 mm uz međuosovinski razmak od 2.874 mm i veliki prtljažnik zapremine 650 litara.

U kabini se može smjestiti pet putnika, a F-Pace dolazi u paketu s 10,2-inčnim InControl Touch Pro sustavom s ekranom osjetljivim na dodir kojeg pokreće četverojezgreni procesor. Na ekranu se između ostalog prikazuje i satelitska navigacija u 3D grafici. Sustav uključuje i WiFi hotspot na koji se može spojiti do osam uređaja.

Ponuda motora u SAD-u će biti ograničena na dvije verzije, obje s pogonom na sva četiri kotača. Slabija verzija je 2,0-litarski dizelaš s četiri cilindra i 180 KS, a snažnija verzija ima 3,0-litarski V6 benzinac s 340 KS. Osim toga, u ponudi se može naći i 240 KS snažni 2,0-litarski benzinac, kao i 3,0-litarski dizelaš s 300 KS. Najsnažnija verzija F-Pace SUV-a do stotke stigne za samo 5,1 sekundu, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Povratak na Net.hr