Tourer uskoro pred očima cijelog svijeta

Treća generacija Opel Zafire imat će svoju svjetsku premijeru na 64. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati od 15. do 25. rujna ove godine.

26.5.2011.
22:32
VOYO logo

Vrhunska fleksibilnost glavna je karakteristika nove Zafire Tourer. Opelovi inženjeri značajno su unaprijedili pametan sustav sjedala Flex7.

Dok se čitav treći red i dalje može preklopiti tako da bude u ravnini s podom prtljažnika, drugi red sjedala posve je redizajniran: sada više ne u obliku klupe, nego sastavljen od tri odvojena pojedinačna sjedala koja se mogu preklopiti u ravninu i pomicati neovisno jedno o drugome. Svako se sjedalo uzdužno pomiče za 210 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući prostranosti kabine i fleksibilnom sustavu sjedala, Zafira Tourer nudi 710 litara prtljažnog prostora u konfiguraciji s pet sjedala (što je 65 litara više od trenutne Zafire), te do 1.860 litara (+40 litara) kada su sva sjedala preklopljena.

Nudi i puno prostora za pohranu uključujući i revolucionarni višenamjenski sustav FlexConsole, poboljšanje inovativnog sustava FlexRail koji je predstavljen prošle godine s Merivom. Druga generacija Opelovog ekskluzivnog integriranog sustava nosača za bicikle FlexFix također ima svoju premijeru u novoj Zafiri Tourer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas se oko 60.000 Opelovih kupaca odlučilo za dodatnu kupnju ovog vrlo hvaljenog nosača koji je integriran u stražnji odbojnik i jednostavno se izvlači kao ladica.

Prilikom izlaska na tržište ove jeseni Opel Zafira Tourer bit će dostupna s tri verzije 2.0 CDTI common-rail turbo dizelskog motora. Njihova snaga iznosi 81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS, dok je verzija s vrha ponude redizajnirana kako bi ponudila 121 kW/165 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda benzinskih motora sastoji se od dva dimenzijama smanjena i štedljiva 1.4 ECOTEC motora s turbopunjačem sa 88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS. Dolaze sa šesterostupanjskim ručnim i automatskim mjenjačem.

Opelova nova tehnologija Start/Stop koja donosi dodatne uštede u potrošnji goriva prilikom gradske vožnje sada se nudi s 1.4 Turbo benzinskim i 2.0 CDTI motorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro nakon tržišnog predstavljanja ponuda će biti proširena superštedljivim ecoFLEX modelom kao i pogonom na tekući ukapljeni plin (LPG). Nakon nekoliko mjeseci bit će predstavljene i visokoperformansne verzije, uključujući posve novu generaciju benzinskih motora.

Kada je predstavljena 1999. godine, prva generacija Opel Zafire nije bila samo prvi sedmerosjed u svojoj klasi. Također je postavila nove standarde svojom integriranom fleksibilnošću, bez potrebe za vađenje teških sjedala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1999. Opel je u Europi prodao dvije generacije Zafira u preko 2,2 milijuna primjeraka. Zajedno s Merivom, vodećim modelom u europskoj klasi malih jednovolumena, Zafira je postavila Opel kao lidera u fleksibilnosti prostora i segmentu jednovolumena.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo