TKO JE KRIV? / Sudar biciklista i taksija završio bez posljedica, ali pokrenuo lavinu rasprava

Image
Image

Biciklisti su normalna pojava u prometu većine europskih gradova. S vremenom su prilagođene kako prometnice, tako i pravila, a sve kako bi se promoviralo korištenje bicikla za odlazak na posao.

27.11.2015.
12:03
VOYO logo

Problemi se pojavljuju u praksi gdje vozači automobila i biciklisti nemaju uvijek jednako tumačenje pravila, naročito ako biciklisti nisu na posebnoj označenoj stazi. Tada na scenu stupa prometna kultura vozača, a i biciklista. Naravno, incidenti su nekad neizbježni. Jedan od njih možete vidjeti i u ovom video zapisu s londonskih ulica.

Image
Image

Snimak lakšeg sudara taksija i bicikla, koji je srećom prošao bez ozlijeđenih, izazvao je rasprave između većinom suprostavljenih strana. U video prilogu možete vidjeti biciklistu koji pokušava zaobići taksistu koji, pak, upravo skreće u sporednu ulicu, ali pritom ne pali žmigavac. Biciklist udara u prednji lijevi dio taksija i pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se sve dogodilo pri malim brzinama, nije bilo veće štete, a nakon kraćeg razgovora vozači taksija i bicikla su se čak rukovali i nastavili svojim putem. Ipak, postavlja se pitanje tko je kriv? Biciklist ili vozač taksija? Ili oboje?

Kako god, ako ne želimo ovakve slučajeve na našim cestama, uz poštovanje propisa poželjna je i veća pažnja vozača kao i svijest o tome da biciklisti spadaju u najranjivije sudionike u prometu. S druge strane, i biciklisti moraju poštovati prometna pravila te nositi kacigu zbog osobne sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo